<<<78 - 88 з 104>>>


19 Жовтня 2020 12:30Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВИСАДИЛИ 200 САДЖАНЦІВ СОСНИ ТА ДУБА

У суботу, 17 жовтня, на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» на підтримку загальнодержавної ініціативи з озеленення України «1000000 дерев за 24 години» було висаджено близько 200 садженців сосни звичайної та дуба черешчатого.

В акції взяли участь представники комунального закладу «РЛП «Ялівщина», науковці та студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка, громадські екоактивісти.

Цього разу садили дерева аборигенних видів, тобто властивих території

07 Жовтня 2020 11:15Важливо

У ЯЛІВЩИНІ ПЕРЕВІРЯЮТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЇ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК

Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» розпочали знімати з дерев феромонні пастки. Цьогоріч на території парку було розвішено 70 таких засобів боротьби з верхівковим короїдом.

Після перевірки вмісту пасток та підрахунку кількості спійманих шкідників, стане зрозумілим ефективність їх використання. За результатами проведеного моніторингу пасток буде прийнято рішення

01 Жовтня 2020 16:50Конкурс

У ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОДА ВІДБУЛОСЬ ОБГОВОРЕННЯ КАНДИДАТУР НА ПОСАДУ КЕРІВНИКА РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Сьогодні, 1 жовтня, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів друге засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади керівника комунального закладу «Регіонального ландшафтного парку Ялівщина».

Під час наради затвердили однорічний термін контракту керівника закладу, а також обговорили критерії оцінювання.

Всі необхідні документи для участі у конкурсі подали

21 Вересня 2020 11:30Подія

ЧЕРНІГІВЩИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО АКЦІЇ «ЧИСТІ БЕРЕГИ»

У суботу, 19 вересня, перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, заступник голови Держлісагентства Юрій Болоховець, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, місцеві екоактивісти взяли участь у міжнародній акції «Чисті береги». Учасники акції прибрали прибережну смугу Стрижня

21 Вересня 2020 09:20Подія

«ВЕЛИКЕ ПРИБИРАННЯ» НА ЧЕРНІГІВЩИНІ: БОГДАН БОРУХОВСЬКИЙ ПРИБИРАВ БЕРЕГ Р. СТРИЖЕНЬ

Перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський спільно із Юрієм Болоховцем та Олександром Шустом долучився до проведення Міжнародного дня чистих берегів на Чернігівщині. Чернігівці, представники місцевої влади, водники та лісівники прибирали на території РЛП «Ялівщина».

Ця територія –

14 Вересня 2020 11:05Конкурс

УВАГА! ОГОЛОШЕНО КОНКУРС НА ЗАМІЩЕННЯ ВАКАНТНОЇ ПОСАДИ ДИРЕКТОРА КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТНИЙ ПАРК «ЯЛІВЩИНА»

10 вересня  відбулося перше засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.
Правові підстави проведення

11 Вересня 2020 09:20Конкурс

РОЗПОЧАЛА РОБОТУ КОНКУРСНА КОМІСІЯ, ЯКА ОБЕРЕ ДИРЕКТОРА РЛП «ЯЛІВЩИНА»

У четвер, 10 вересня, під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка проведено засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

На засіданні членами конкурсної комісії

08 Вересня 2020 16:37Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВРЯТУВАЛИ ЧЕРВОНОКНИЖНИХ ССАВЦІВ

Днями працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» вивільнили з феромонних пасток декількох кажанів. Це рукокрилі перелітні ссавці роду вечірниця. Тварини цього виду дуже корисні для людей і довкілля, оскільки харчуються вони в основному комахами-кровососами, мухами, метеликами, жуками та іншими шкідниками лісу.

У нашій місцевості кажани-вечірниці

28 Серпня 2020 14:13Подія

У ЯЛІВЩИНІ ОБЛАШТУВАЛИ ДЕРЕВ’ЯНІ МІСТОЧКИ ДЛЯ ЛЮБИТЕЛЬСЬКОЇ РИБОЛОВЛІ

Наприкінці серпня комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» уздовж лівого берега р. Стрижень у межах РЛП «Ялівщина» облаштовані 3 дерев’яні місточки для любительської риболовлі.

Також у парку прибрано і вивезено сміття, зібране після відвідування недобросовісними відпочивальниками.

На жаль, минулого тижня на стежці «Лісова казка»

01 Липня 2020 14:58Подія

У ЯЛІВЩИНІ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ ЗАХОДИ БОРОТЬБИ З ВЕРХІВКОВИМ КОРОЇДОМ

У рамках реалізації інтегрованих методів захисту соснових насаджень від стовбурових шкідників, які вже третій рік поспіль впроваджуються в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина», комунальним закладом «РЛП «Ялівщина» у другій декаді червня були розвішені 70 феромонних пасток.

Минулоріч, завдяки таким захисним заходам, популяція верхівкового короїда на території парку зменшилася більше ніж на 45 тисяч особин, що дозволило зупинити поширення його осередків та сприяло

18 Травня 2020 09:29Подія

У ЯЛІВЩИНІ ПРОДОВЖАТЬ ЗАХОДИ ІЗ ЗАХИСТУ СОСНОВИХ НАСАДЖЕНЬ ВІД НАШЕСТЯ КОРОЇДІВ

Для подальшого впровадження інтегрованих методів захисту лісу від стовбурових шкідників комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» у квітні закуплено 120 феромонів ACUWIT для закладення у феромонні пастки, які розвішуватимуть на території парку у другій половині травня за умови настання відповідних кліматичних умов.

Зазначений проєкт із впровадження інтегрованих

<<<78 - 88 з 104>>>