<<<89 - 99 з 104>>>


06 Травня 2020 12:18Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВИДАЛЕНО ЩЕ 48 АВАРІЙНИХ ДЕРЕВ ТА ВИСАДЖЕНО МАЙЖЕ 900 САДЖАНЦІВ МОЛОДНЯКУ

У березні в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» проведені роботи з видалення сухостою та відновлення зелених насаджень.

Нагадаємо, в листопаді минулого року територію парку обстежено комплексною комісією у складі представників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», Держекоінспекції в області, КП «Зеленбуд»

19 Грудня 2019 11:25Актуально

ТЕРИТОРІЮ ЯЛІВЩИНИ ВПОРЯДКОВУЮТЬ – ВИДАЛЕНО ЧАСТИНУ СУХИХ ДЕРЕВ

Нашестя короїдів на соснові насадження призвело до всихання багатьох дерев на території нашої області, нажаль і зелені насадження регіонального ландшафтного парку Ялівщина постраждали від цих шкідників. 

За порятунок соснових ділянок РЛП «Ялівщина» взялися Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, науковці та адміністрація парку, зокрема з обласного

04 Листопада 2019 09:21Важливо

У ЯЛІВЩИНІ ВИСАДИЛИ ЕКЗОТИЧНУ ВИШНЮ

Десяток саджанців дивовижно гарного, духмяного і рідкісного дерева – вишні антипки – висадили з чернігівкою пані Ніною у Ялівщині наприкінці минулого тижня.

Пані Ніна – небайдужа до природи і краси чернігівка – назбирала плодів вишні антипки, що росте на Валу в Чернігові, і виплекала пагінці на своїй дачній ділянці.

Вона вважає, що такі гарні та довговічні дерева будуть дуже доречними на території регіонального ландшафтного парку Ялівщина: вони радуватимуть відвідувачів зеленої зони і спонукатимуть людей цінувати природну красу.

Окрім саджанців вишні антипки пані Ніна подарувала Ялівщині й саджанці клена та кущових квітучих

09 Жовтня 2019 08:59Важливо

МЕЖАМ РЕГІОНАЛЬНОГО ЛАНДШАФТНОГО ПАРКУ "ЯЛІВЩИНА" БУТИ

Учора, 8 жовтня, відбулося засідання комітету Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації з реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини». У заході взяли участь представники департаментів ОДА: екології та природних ресурсів; культури і туризму, національностей та релігій, а також Управління архітектури

23 Вересня 2019 16:28Важливо

ФЕРОМОННІ ПАСТКИ В ДІЇ

Впровадження інтегрованих методів захисту соснових насаджень від короїдів на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» сприяє поступовому зменшенню щільності шкідників, а кількість корисних комах при цьому зростає.

Про це свідчать висновки фахівців Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства (ДСЛП) «Харківлісозахист», які провели контрольний перелік дерев на закладених постійних моніторингових майданчиках, а також дослідили на наявність комах вміст феромонних пасток, розміщених на території парку навесні цього року.

 

Читати також: У ЯЛІВЩИНІ ХАРКІВСЬКІ ФАХІВЦІ ВИВЧАЮТЬ ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІЇ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК

 

Результати лісопатологічних обстежень підтвердили зменшення щільності популяції стовбурових шкідників, поширення їх осередків на площі РЛП «Ялівщина» не зафіксовано. На території парку були виявлені лише одиничні випадки послаблення та відмирання дерев внаслідок пошкодження верхівковим або шестизубим короїдом, а також з інших причин (інфекційні захворювання, природний відпад, антропогенні чинники).

Крім

13 Серпня 2019 08:24Важливо

У ЯЛІВЩИНІ ХАРКІВСЬКІ ФАХІВЦІ ВИВЧАЮТЬ ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІЇ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК

Цього тижня представники Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист» відвідали регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». На закладених постійних моніторингових майданчиках вони провели контрольний перелік дерев, визначили категорії їх фізіологічного стану та оглянули місця розвішування феромонних пасток.

Читайте також: У ЯЛІВЩИНІ ПЕРЕВІРИЛИ ФЕРОМОННІ ПАСТКИ

На основі отриманих даних буде проведено порівняльний аналіз для визначення ступеня ураження дерев та характеру поширення осередків стовбурових шкідників.

Крім того, харківським фахівцям передані результати моніторингу феромонних пасток

19 Липня 2019 12:53Важливо

ГРОМАДСЬКІСТЬ ПРОДОВЖУЄ ОБГОВОРЮВАТИ ПИТАННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА РОЗБУДОВИ РЛП "ЯЛІВЩИНА"

18 липня на розширеному засіданні комітету Громадської ради при ОДА з питань реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини» обговорено проєкт «Екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми № 3 в районі вул. Стрілецької у м. Чернігові», яким передбачено розчищення від мулу русла річки Стрижень площею понад 6 гектарів у районі вулиці Стрілецької. Комплекс технічних заходів проєкту проходитиме на території Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

В обговоренні взяли участь представники департаментів екології та природних ресурсів, культури і туризму, національностей та релігій ОДА, Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, секретар Чернігівської

12 Липня 2019 14:17Важливо

У ЯЛІВЩИНІ ПЕРЕВІРИЛИ ФЕРОМОННІ ПАСТКИ

Аби захистити «зелені легені» Чернігова торік у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» фахівцями ДСЛП «Харківлісозахист» розпочато впровадження інтегрованих методів захисту лісу від стовбурових шкідників.

Як повідомлялося раніше, проект реалізується за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Серед проведених заходів – обстеження соснових насаджень на наявність шкідників та їх природних ворогів, мінеральне підживлення дерев, збільшення чисельності мурахожука (природного ворога верхівкового короїда) шляхом підсадки личинок та дорослих особин.

Для визначення ефективності проведених захисних заходів, контролю кількісних та якісних показників популяцій шкідників і корисних комах, визначення тенденції санітарного стану насаджень здійснюється моніторинг популяції верхівкового короїда методом розвішування феромонних пасток.

Так, у період з 18 квітня по 17 травня в Ялівщині розвішано 72 пастки IBL-3 з феромонним диспенсером ACUMODOR. А в червні працівники парку провели їх поточний моніторинг. Зокрема, перевірено 71 пастку, проведено заміну 4 пошкоджених верхівковим короїдом феромонів. Одна пастка знищена.

Вміст пасток зібрали у пронумеровані пластикові ємності

02 Липня 2019 15:00Конкурс

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦЯ КОНКУРСУ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Майбутнього керівника комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради обирали з-поміж двох кандидатів: Володимира Свердлова – чинного директора вищезазначеного закладу та його заступника – Олександра Парфентьєва.

Конкурс відбувся у зв’язку із закінченням діючого контракту з директором комунального закладу «РЛП «Ялівщина». Засідання провела в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова учора, 1 липня.

Кандидати представили свої програми управління

10 Червня 2019 16:43Конкурс

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» 

Відповідно до розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 26.02.2019 № 106 «Про оголошення конкурсного відбору на заміщення посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина»

06 Червня 2019 17:00

ЩОРІЧНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЖИТТЯ В СТИЛІ ЕКО» – 2019

Репортаж телеканалу «Дитинець» "Життя в стилі ЕКО" – щорічний фестиваль у "Ялівщині" зібрав кілька сотень дітей з усієї області.

 

Репортаж телеканалу «UA: ЧЕРНІГІВ» Щорічний екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО» пройшов сьогодні у Чернігові в Ялівщині. Там працювали інформаційно-пізнавальні, творчі, спортивні та розважальні зони. Під час фестивалю нагородили переможців цьогорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє». Серед них і 16-річний Владислав Корх, який зібрав 30 тон пластикових кришечок, щоб допомогти хлопцю купити протез.

<<<89 - 99 з 104>>>