<<<34 - 44 з 50>>>


15 Грудня 2020 12:42Актуально

КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ДОЛУЧИВСЯ ДО АКЦІЇ «НАГОДУЙ ПТАХІВ ВЗИМКУ»

Співробітники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» долучилися до акції «Нагодуй птахів взимку», що ініційована Державним агентством лісових ресурсів України.

Акція започаткована, аби допомогти птахам, які зимують у наших краях. Від морозів, нестачі їжі дуже часто пташки гинуть. Тому працівники парку змайстрували годівнички й прилаштували їх в населених пунктах, що знаходяться на території РЛП «Міжрічинський» та постійно слідкують за наявністю їжі в них.

Для годівлі пернатих використовується насіння соняшника, просо, овес, пшениця, сушена

17 Серпня 2020 11:51Подія

У МІЖРІЧИНСЬКОМУ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ІНФОРМАЦІЙНО-ОХОРОННІ ЗНАКИ

Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» продовжують облаштування території парку. Так, на сьогодні встановлені 2 нові інформаційні щити на південній і північній межах РЛП «Міжрічинський» – поблизу с. Сувид Київської області та біля с. Василева Гута Чернігівського району.

Крім того, облаштовано 11 інформаційно-охоронних знаків

31 Липня 2020 09:13Актуально

У МІЖРІЧИНСЬКОМУ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ РОБОТИ З ОБЛАШТУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ

У липні комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» закуплені та встановлені кільця для збору сміття.

Зокрема, сміттєзбиральні конструкції облаштовані на території гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Озеро Солонецьке». Це мальовниче заплавне озеро на правому березі річки Десна, розташоване поблизу міста Остер на Козелеччині. Влітку біля водоймища завжди чимало відпочивальників.

21 Липня 2020 11:44Подія

У РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ВСТАНОВЛЯТЬ НОВІ ІНФОРМАЦІЙНО-ОХОРОННІ ЗНАКИ

На основних в’їздах до регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» найближчим часом будуть облаштовані 4 нові інформаційні щити – по одному з боку міст Києва та Остра, ще 2 – зі сторони Чернігова.

Крім того, біля всіх об’єктів природно-заповідного фонду, розташованих на території парку, встановлянь 19 інформаційно-охоронних знаків.

Інформаційні щити та охоронні знаки закуплені комунальним

30 Червня 2020 14:15Цікаво

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ЗАПРОШУЄ НА ПРОГУЛЯНКУ ЛЮБИТЕЛІВ ВІДПОЧИНКУ НА ПРИРОДІ

Прокат велосипедів, екскурсії, прогулянки на квадроциклі та трициклах тепер доступні для відвідувачів регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». Зазначені послуги на платній основі надає КЗ «РЛП «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

Зокрема, прокат велосипеда на 1 годину

24 Червня 2020 11:33Подія

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ЗНАЙДЕНО МІСЦЕ ГНІЗДУВАННЯ ЧЕРВОНОКНИЖНОГО ПТАХА

Гніздування чорного лелеки виявили працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» під час обстеження території Морівського лісництва ДП «Остерське лісове господарство» наприкінці травня.

Чорний лелека оселяється переважно біля лісових озер чи лісових боліт, веде потаємний спосіб життя й уникає шуму, дуже чутливий до візитів на гніздову територію. Нерідко птахи у період розмноження залишають кладки

18 Травня 2020 09:33Подія

ЗАТВЕРДЖЕНО ДОКУМЕНТ З ПЛАНУВАННЯ ТА КОМПЛЕКСНОГО РОЗВИТКУ РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ»

Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів затверджено 12 травня рішенням сесії обласної ради.

Проєкт є основним документом з планування та комплексного розвитку територій, обґрунтування природоохоронних та господарських заходів з виконання завдань, визначених законодавчими актами. На підставі положень проєкту мають розроблятися матеріали лісовпорядкування, землеустрою, генеральні плани поселень, комплексів відпочинку на території парку, а також прилеглих зон.

Документом також обґрунтовані заходи з організації території,

06 Травня 2020 12:22Подія

У МІЖРІЧИНСЬКОМУ ОБСТЕЖУЮТЬ ТЕРИТОРІЇ, ПОСТРАЖДАЛІ ВНАСЛІДОК ПОЖЕЖІ

У квітні сталася масштабна пожежа на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», яка охопила біля 250 гектарів лісових та лугових масивів. Причина – необережне поводження з вогнем та людська недбалість під час випалювання сухої трави і сміття. На щастя, вогнем не пошкоджена заповідна зона «Бондарівське болото».

Щоденно до гасіння залучалося понад 80 рятувальників

26 Лютого 2020 16:25Подія

РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙМАТИ ВІДВІДУВАЧІВ

Збереження ландшафтів та розвиток туризму – такі основні завдання, над якими нині працює комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

З початку року закладом проведено ряд заходів з облаштування парку та забезпечення його охорони. Парк розподілено на 6 основних дільниць,

13 Січня 2020 16:33Актуально

КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ЗАКУПИВ НОВУ ТЕХНІКУ

Автомобіль, квадроцикл, три трицикли та десять велосипедів придбав комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

Транспортні засоби вартістю майже 950 тисяч гривень закуплено наприкінці минулого року в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.

Міжрічинський – один з найбільших регіональних

20 Грудня 2019 16:42Подія

РОЗРОБКА ПРОЄКТУ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕРИТОРІЇ РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ЗАВЕРШЕНА

Відповідно до договору від 10.09.2019 № 41, Громадська організація «Асоціація природоохоронних територій України» представила Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації звіт за результатами виконання науково-дослідної роботи – Проект організації території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», охорони, відтворення та рекреаційного використання

<<<34 - 44 з 50>>>