<<<12 - 22 з 43>>>


12 Серпня 2022 11:34Цікаво

ЛАТАТТЯ БІЛЕ

Плаваюча на воді  велика сніжно-біла квітка приваблює людей своєю неймовірною красою вже багато століть.

З червня по серпень на водоймах з повільною течією, затоках, старицях, озерах регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» квітне латаття біле та латаття сніжно-біле (відрізняється від латаття білого тим, що в нього біліші пелюстки).

Латаття біле – це водна рослина, що належить до родини лататтєвих, трав’янистий кореневищний багаторічник. Окремі такі рослини живуть до 22 років. Це єдина рослина, яка мільйони років без будь-яких морфологічних змін існує у флорі України.

Кореневище добре розвинене, жовтувато-зелене, довжиною 2-3 м, товщиною до 7 см, розгалужене, прикріплене до дна численними шнуровидними коренями. Квіти білі, з численними пелюстками, які поступово зменшуються до центру, 10-15 см у діаметрі. Плоди ягодоподібні, зелені, дозрівають під водою, визрівають на наступний рік.

Латаття

17 Червня 2022 15:02Подія

РЕГІОНАЛЬНОМУ ЛАНДШАФТНОМУ ПАРКУ «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» - 20 РОКІВ

20 червня 2022 року регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» відзначає 20-річчя від дня заснування. У 2019 році  на базі існуючого створено комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

Площа Парку складає 78753,95 га, він є другим за площею в Україні.

Розташований  у південно-західній частині Чернігівської

30 Травня 2022 18:05Подія

РИБООХОРОННИЙ РЕЙД КЗ РЛП "МІЖРІЧИНСЬКИЙ"

Працівники КЗ «РЛП «Міжрічинський» беруть участь у спільних рибоохоронних рейдах з ГО «Річковий Дозор» та Управлінням авіації та поліції на воді. В результаті рейду 12-13 травня 2022 року на Київському водосховищі на території природно-заповідного фонду Парку були виявлені заборонені знаряддя лову, а саме раколовки та сітки. Власників не встановлено. Живі водні біоресурси випущені в природне середовище. Знаряддя лову вилучені та утилізовані.

КЗ «РЛП «Міжрічинський» закликає громадян бути відповідальними

24 Травня 2022 14:52

І ЗНОВУ ПОЖЕЖА!

12 травня 2022 року близько 16 години пожежними Деснянської громади,  лісничими Чернігівського військового лісгоспу за участі начальника відділу з охорони природно-заповідного фонду  КЗ «РЛП «Міжрічинський» - Валерія Поляка, було ліквідовано загорання сухої трави біля лісового масиву за селом Тужар на території ДП «Козелецьрайагроліс». Причина пожежі не встановлена.

03 Травня 2022 14:49Подія

ЗАХОДИ ПРОВЕДЕНІ КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» НА ВЕСНІ 2022 РОКУ

 

З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення російських військ в Україну працівники Комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради (далі – Заклад), окрім виконання своїх посадових обов’язків, долучалися до заходів з територіальної оборони громад.

8 чоловік перебували у територіальній обороні громад. Один працівник закладу до сьогодні перебуває у ЗСУ.

Автомобілем Закладу протягом березня – квітня  доставлялися продукти харчування та інша гуманітарна допомога на території Козелецької громади та двічі - до міста Чернігова.

 

Начальник відділу з охорони природно-заповідного фонду, інспектори охорони ПЗФ, спільно з працівниками лісових господарств з дотриманням заходів безпеки, неодноразово виїжджали на гасіння пожеж, спричинених

03 Лютого 2022 12:22

НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» РЕКОМЕНДОВАНО СЕРГІЯ КОШОВОГО

Засідання комісії облдержадміністрації з проведення конкурсу на заміщення посади директора КЗ «Регіональний ландшафтний парк “Міжрічинський”» провів заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

На посаду керівника комунального закладу був лише один претендент — Сергій Кошовий. Юрист за першою освітою та еколог — за другою, він виконує обов’язки директора РЛП з серпня 2019 року.

Кандидат представив членам комісії перспективний план розвитку

28 Грудня 2021 09:03Конкурс

ОГОЛОШЕНО КОНКУРС НА ЗАМІЩЕННЯ ВАКАНТНОЇ ПОСАДИ ДИРЕКТОРА КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ»

Відповідно до розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 10.12.2021 № 1093 «Про оголошення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради» та рішення конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради від 21.12.2021 № 1 оголошується конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

Вимоги до кандидатів:

  • громадянство України;
  •  вільне володіння
10 Грудня 2021 11:26Цікаво

СІМ’Я БІЛИХ ЛЕБЕДІВ ЗИМУВАТИМЕ У ПАРКУ «МІЖРІЧИНСЬКИЙ»

На одній із невеликих водойм на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» помічено сім’ю білих лебедів. Найімовірніше, вони залишаться тут зимувати.

Працівниками служби охорони парку проводиться спостереження за птахами та  у разі потреби, їм буде надана допомога.

 

За інформацією

26 Жовтня 2021 16:46Подія

У РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ПРОВЕЛИ ОБЛІК ПЕРЕЛІТНИХ ПТАХІВ

До Всесвітнього дня мігруючих птахів, який проводиться щорічно у другу суботу травня та жовтня, фахівці комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» провели на території парку облік перелітних птахів, які ще не відлетіли у міграцію.

Цього року кількість перелітних птахів була більшою, ніж торік. Мабуть, цьому посприяла м’яка тепла осінь.

Територія «Міжрічинського» має важливе значення

21 Жовтня 2021 16:51Цікаво

НА ПРОГУЛЯНКУ – ДО ПАРКУ «МІЖРІЧИНСЬКИЙ»

З давніх часів усім відомо, що прогулянки лісом зміцнюють імунну систему, знижують кров'яний тиск та покращують загальне самопочуття.

Вчені стверджують, що під час перебування в екосистемах серед зелених насаджень в організмі людини знижується вироблення гормону стресу – кортизолу. У свою чергу, його підвищений рівень призводить до безсоння, викликає проблеми із зайвою вагою, негативно відображається на функціонуванні серця і призводить до передчасного старіння.

Нині стоять погожі осінні дні – гарний час для

04 Жовтня 2021 16:08Подія

ВИЇЗНА НАРАДА ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТВАРИН

Щороку 4 жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день тварин, засновником якого вважається німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерман.

Метою цього свята є привернення уваги та сприяння обізнаності людей щодо представників фауни – гармонічної складової біорізноманіття, від якого залежить існування людства на планеті Земля.

Так, 29 вересня представниками Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації проведена виїзна нарада в регіональному ландшафтному парку «Міжрічинський», де відбулася зустріч із керівництвом комунального

<<<12 - 22 з 43>>>