Анонси


    Назад

    Обговорено стан поверхневих вод області

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    8 лютого в приміщенні Чернігівської облдержадміністрації відбулось засідання Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області.

    В засіданні Комісії взяли участь представники територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління суб’єктів державної системи моніторингу довкілля та знаходяться на території області, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які є суб’єктами моніторингу довкілля Чернігівської області, КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради, КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова», науковці та громадськість.

    Стратегія екологічної політики сьогодні має бути спрямована на перехід від моделі, що орієнтована на ліквідацію наслідків екологічних порушень, до моделі, яка базується на прогнозуванні та попередженні забруднення довкілля і покращенні його стану – зазначив в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

    На засіданні Комісії обговорено стан поверхневих вод області у 2017 році, вплив на нього людської діяльності та виконання Плану заходів щодо запобігання погіршенню стану водойм Чернігівської області на 2016-2017 роки.

    Беручи до уваги більш довготривалий аналіз якості води в річках, можна зазначити, за останні 5 років якість води у річках області істотно не змінилася. Вміст забруднюючих речовин у поверхневих водах щороку фіксується приблизно однаковий - наголосив Вадим Потапенко заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

    З виконанням Плану заходів щодо запобігання погіршенню стану водойм Чернігівської області на 2016-2017 роки можна ознайомитися за посиланням:

    Звіт по виконанню Плану заходів щодо запобігання погіршенню водойм Чернігівської області на 2016-2017 роки.docx

    В ході обговорення запропоновано розробити План заходів щодо запобігання погіршенню стану водойм Чернігівської області на 2018-2020 роки для координації дій облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та об’єднаних громад по збереженню водойм області.

    Також, презентовано та обговорено звіт про науково-дослідну роботу по дослідженню антропогенного впливу на гідрологічний режим річки Остер, яка виконана науковцями Чернігівського національного технологічного університету.

    Пропонуємо ознайомитися зі зазначеним звітом за посиланням:

    Звіт про науково-дослідну роботу дослідження антропогенного впливу на гідрологічний та екологічний режим річки Остер Чернігівської області

    Висновки та пропозиції щодо поліпшення стану річки Остер та усунення негативних наслідків антропогенного впливу на водойму будуть доведені органам державної влади та органам місцевого самоврядування.

    Витяг з протоколу

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система