Анонси


    Назад

    Відкриття джерела в селі Смяч Новгород-Сіверського району

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    14 серпня, на свято Медового Спасу, який ще називають «Спасом на воді», в селі Смяч Новгород-Сіверського району відкрили облаштоване природне джерело.

    Водні ресурси є найважливішим елементом національного багатства і на сьогоднішній день вода стала ресурсом, що забезпечує стабільний розвиток суспільства.

    Проблема водних ресурсів складна і багатогранна. Її успішне вирішення можливе лише в разі залучення інтелектуальних, фінансових і технічних можливостей всього суспільства. Від того, наскільки успішно будуть об'єднані ці зусилля, залежить майбутнє наших водних ресурсів.

    В минулому році на території Новгород-Сіверського району, в межах Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, було облаштовано два джерела в селах Бучки та Ларинівка. Цього року Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації продовжує роботи по облаштуванню джерел і криниць в області за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

    - Відкриття облаштованого природного джерела стало можливим завдяки злагодженій роботі Смяцької сільської ради, яка подала Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації запит на здійснення робіт по облаштуванню джерела. Ми, в свою чергу, включили запит до переліку видатків обласного фонду на 2017 рік та провели торги в системі електронних державних закупівель ProZorro. Переможцем торгів став структурний підрозділ Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сосницьке міжрайонне управління водного господарства, яке якісно і у визначені терміни виконало роботи по облаштуванню джерела – зазначила заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Тетяна Небрат.

    Відкриття джерела супроводжувалось виступами місцевих вокалістів та школярів. Також, всі присутні мали змогу скуштувати чистої джерельної води.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система