Анонси


    Назад

    РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙМАТИ ВІДВІДУВАЧІВ

    Збереження ландшафтів та розвиток туризму – такі основні завдання, над якими нині працює комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

    З початку року закладом проведено ряд заходів з облаштування парку та забезпечення його охорони. Парк розподілено на 6 основних дільниць, здійснено їх опис та виготовлені картографічні матеріали. За кожною дільницею закріплені інспектори служби державної охорони (СДО), які щодня патрулюють визначену територію. Відремонтовані та встановлені інформаційно-охоронні знаки. Проведено огляд та обстеження екологічних стежок: «Бондарівське болото», «Журавлина», «Соколиний луг».

    Так, під час патрулювання було виявлено незаконно встановлену біотехнічну споруду (мисливську вежу). Для з’ясування всіх обставин та відповідного реагування направлені запити до ТОВ «Спеціалізоване мисливсько-рибальське підприємство «Деснянське», на території якого знаходиться вказана вежа, відділу Держгеокадастру у Козелецькому районі та повідомлено Державну екологічну інспекцію в Чернігівській області.

    Крім того, надіслано заяву на сайт «Інтерактивна мапа Міністерства екології та природних ресурсів» стосовно виявлених чотирьох незаконних сміттєзвалищ для організації їх ліквідації.

    З метою розвитку туристичної сфери керівництвом КЗ «РЛП «Міжрічинський» Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, а також установам, які надають туристичні послуги, направлені листи з пропозиціями співпраці в організації еколого-просвітницьких заходів, екскурсій та екотурів територією парку.

    У рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії інспекторами СДО проводяться бесіди стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства серед відвідувачів РЛП, працівників мисливських господарств, що знаходяться на території парку, жителів населених пунктів, розташованих у межах даного природно-заповідного об’єкту, учніської молоді. Так, для учнів Остерської гімназії працівниками комунального закладу організовано пізнавально-виховний захід з демонстрацією фото- та відеоматеріалів про РЛП «Міжрічинський», його природу різноманітність флори і фауни, важливість збереження дикої природи для майбутніх поколінь.

    Детальніше про діяльність КЗ «РЛП «Міжрічинський» можна ознайомитися на офіційній сторінці закладу у фейсбуці.

     

     

     
    За матеріалами КЗ «РЛП «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система