Анонси


    Назад

    У МІЖРІЧИНСЬКОМУ ОБСТЕЖУЮТЬ ТЕРИТОРІЇ, ПОСТРАЖДАЛІ ВНАСЛІДОК ПОЖЕЖІ

    У квітні сталася масштабна пожежа на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», яка охопила біля 250 гектарів лісових та лугових масивів. Причина – необережне поводження з вогнем та людська недбалість під час випалювання сухої трави і сміття. На щастя, вогнем не пошкоджена заповідна зона «Бондарівське болото».

    Щоденно до гасіння залучалося понад 80 рятувальників особового складу та 29 одиниць спецтехніки Управління ДСНС України у Чернігівській області. Так, авіацією спеціального авіаційного загону ДСНС України м. Ніжин здійснено 23 скиди води загальною масою – близько 100 тонн. Крім того, до боротьби з вогнем активно долучалися представники служби державної охорони комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

    Наразі працівниками комунального закладу здійснюється обстеження постраждалих внаслідок пожежі ділянок та проводиться роз’яснювальна робота з місцевим населенням стосовно дотримання правил поведінки в екосистемах. Найближчим часом на території парку планується оновити, виготовити та встановити інформаційно-охоронні знаки.

    Також після проведення комісійного обстеження лісових насаджень території парку фахівцями державного підприємства «Остерський військовий лісгосп» та КЗ «РЛП «Міжрічинський» визначатимуться та вживатимуться спільні заходи з поліпшення санітарного стану і відновлення парку.

    Департамент екології та природних ресурсів ОДА разом з представниками природоохоронних служб ще раз наголошує на обов’язковості дотримання вимог протипожежної безпеки – бережіть довкілля і себе! Особливу увагу звертаємо на недопущення паління трави і відходів, розведення вогнищ на територіях об’єктів природно-заповідного фонду.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації,
    КЗ «РЛП «Міжрічинський»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система