Анонси


    Назад

    У МІЖРІЧИНСЬКОМУ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ІНФОРМАЦІЙНО-ОХОРОННІ ЗНАКИ

    Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» продовжують облаштування території парку. Так, на сьогодні встановлені 2 нові інформаційні щити на південній і північній межах РЛП «Міжрічинський» – поблизу с. Сувид Київської області та біля с. Василева Гута Чернігівського району.

    Крім того, облаштовано 11 інформаційно-охоронних знаків на межах об’єктів природно-заповідного фонду, території яких входять до парку. Це гідрологічні заказники місцевого значення «Бондарівське болото», «Гатка», «Видра», «Видра – 2», «Приморське», «Звіринець», гідрологічні пам’ятки природи загальнодержавного значення – «Святе» та місцевого значення – «Озеро Солонецьке», ботанічна пам’ятка природи «Сорокошицька дібровна ділянка», зоологічна пам’ятка природи місцевого значення «Сорокошицький чапельник», ландшафтний заказник місцевого значення «Сорокошицький лісовий масив».

     
     
     

    До кінця тижня планується завершити встановлення знаків і щитів на території гідрологічних заказників місцевого значення «Бондарівське болото» (ще 3 знаки, з усіх сторін), «Шеберівське» та «В’юницьке», ботанічного заказника місцевого значення «Ревунівське», заповідного урочища місцевого значення «Псьолів острів», ботанічної пам’ятки природи «Дуб косачівський». Загалом 4 інформаційні щити та 19 охоронних знаків.

    У рамках здійснення рекреаційної, освітньо-виховної та науково-дослідної діяльності КЗ «РЛП «Міжрічинський» укладено угоду про співпрацю з ДП «Козелецьрайагролісгосп». Зокрема, є домовленість щодо проведення спільних заходів зі створення умов для захисту об’єктів рослинного та тваринного світу, а також стосовно мінімізації антропогенного впливу на навколишнє природне середовище і збереження природних екосистем парку.

    Наразі, у зв’язку із підвищеним рівнем пожежонебезпеки, працівниками закладу, в тому числі служби охорони, ведеться постійний моніторинг території парку, здійснюються рейдові перевірки щодо дотримання правил поводження в екосистемах. Головна мета – недопущення пожеж та оперативне реагування на випадки загорянь у разі їх виникнення.

    Крім того, в серпні проведена відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення навколишніх сіл Максим, Виповзів, Рудня та Короп’є.

     

    Також інспекторами охорони під час патрулювання виявлені 2 стихійні сміттєзвалища на території ДП «Козелецьрайагролісгосп», про що повідомлено адміністрацію установи для організації прибирання сміття.

     
    За матеріалами КЗ «РЛП «Міжрічинський»
    Чернігівської обласної ради

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система