Анонси


    Назад

    ЧЕРНІГІВЩИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО АКЦІЇ «ЧИСТІ БЕРЕГИ»

    У суботу, 19 вересня, перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, заступник голови Держлісагентства Юрій Болоховець, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, місцеві екоактивісти взяли участь у міжнародній акції «Чисті береги». Учасники акції прибрали прибережну смугу Стрижня у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина».

    – Дякую, що ви зібралися для такої почесної місії. Сьогодні я і мої колеги з міністерства беремо участь у подібних акціях в 15 регіонах України. Мета – привернути увагу громадськості до акції «Чисті береги», зробити чистішими прибережні смуги річок, щоб менше сміття потрапляло у водойми, – зазначив Богдан Боруховський. І додав, що хотілося б, щоб з часом акція припинилася через те, що не було чого збирати та прибирати. Тобто люди перестали засмічувати природні ландшафти і залишати сміття лише у відведених для цього місцях.

    На його думку, подібні заходи допомагають виховувати екологічну свідомість українців.

    – Проблематика забруднення водойм є актуальною і для нашого регіону. Тому разом із всією світовою спільнотою наша область сьогодні проводить акцію «Чисті береги». Понад 120 країн долучаються до цієї акції. Цією акцією ми хочемо привернути увагу жителів Чернігівщини, що всі разом ми можемо зробити дуже багато. Якщо кожен буде за собою прибирати, це буде найбільший внесок, який може зробити кожен особисто і разом, – зазначив Олександр Савченко.

     

     
     
     
     

    Міжнародний день чистих берегів проводиться в усьому світі одночасно з Всесвітнім днем прибирання. Цього дня мільйони людей в більше ніж 120 країнах збирають сміття на берегах річок, морів та океанів.

    Міжнародний день чистих берегів був започаткований у 1986 році. Мета –привернути увагу до проблем засмічення відходами водних ресурсів, правильного поводження із відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості населення.

     

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система