Анонси


    Назад

    ФЕРОМОННІ ПАСТКИ В ДІЇ: У ЯЛІВЩИНІ ЗНАЧНО ЗМЕНШИЛАСЬ ПОПУЛЯЦІЯ КОРОЇДІВ

    Працівники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» перевірили вміст феромонних пасток, які вже другий рік поспіль розвішують у парку для боротьби з верхівковим короїдом. Моніторингові дослідження показали значне зменшення чисельності шкідників. Якщо в 2019 році з пасток дістали 44797 особин, то цьогоріч – 3311. Результат позитивний, тому роботу продовжуватимуть і надалі. До того ж, науковці попереджають про можливий черговий сплеск засилля короїда наступного року.

     

     

    Читати також:У ЯЛІВЩИНІ ПЕРЕВІРЯЮТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЇ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК

    Нагадаємо, що феромонні пастки разом з іншими інтегрованими методами захисту лісу від стовбурових шкідників в РЛП «Ялівщина» впроваджуються з 2018 року за участі фахівців Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист».

    Вказані заходи проводяться за рахунок коштів обласного природоохоронного фонду в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.

    До речі, разом із комахами-шкідниками у феромонних пастках були виявлені їхні природні вороги – мурахожуки, яких працівники комунального закладу повернули в природне середовище існування. Два роки тому більше півтори тисячі особин мурахожука були заселені в Ялівщину, аби зупинити поширення осередків верхівкового короїда та зберегти лісовий масив.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації, КЗ «РЛП «Ялівщина»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система