Анонси


    Назад

    КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» ДОЛУЧИВСЯ ДО АКЦІЇ «НАГОДУЙ ПТАХІВ ВЗИМКУ»

    Співробітники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» долучилися до акції «Нагодуй птахів взимку», що ініційована Державним агентством лісових ресурсів України.

    Акція започаткована, аби допомогти птахам, які зимують у наших краях. Від морозів, нестачі їжі дуже часто пташки гинуть. Тому працівники парку змайстрували годівнички й прилаштували їх в населених пунктах, що знаходяться на території РЛП «Міжрічинський» та постійно слідкують за наявністю їжі в них.

    Для годівлі пернатих використовується насіння соняшника, просо, овес, пшениця, сушена горобина і навіть сало та м'ясо. Часто для підгодовування птахів використовують крихти хліба, втім з точки зору поживності — це не найкраща їжа для пернатих, свіжий хліб замерзає, тому ліпше класти черствий. Заборонено годувати птахів житнім хлібом, не можна давати птахам чіпси, магазинні сухарики та інші шкідливі продукти, а також кислу й гостру їжу, цитрусові. Слід пам’ятати, що м’ясні відходи можуть приваблювати до годівничок котів та інших хижаків. Ні в якому разі не можна використовувати зіпсовані продукти (прогіркле зерно, запліснявілий хліб тощо).

    Пташки є одним із важливих елементів екосистеми і потребують піклування людей – особливо взимку. Метою акції є не лише допомога птахам, а розвиток екологічної свідомості населення.

    Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації дякую всім небайдужим жителям і гостям Чернігівщини за участь у цій добрій справі та нагадує, що підгодовувати пташок потрібно не тільки в період акції, пернаті потребують нашого піклування протягом усього зимового періоду.

     

     

    Департмент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система