Анонси


    Назад

    ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР З ПРОВЕДЕННЯ СЕО

    Ключові аспекти проведення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування та відповідні законодавчі нововведення розглянули учасники семінару «СЕО-2021: процедура, зміни, помилки, запитання-відповіді», який відбувся вчора, 11 лютого в режимі онлайн. Навчання для представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, проєктних організацій, наукових установ провели фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

    На обов’язковості застосування процедури СЕО до стратегій, програм економічного та соціального розвитку, галузевих програм, що передбачають проведення заходів, які мають вплив на довкілля, а також до містобудівної документації наголосила директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич, розпочинаючи семінар.

    Значну увагу було приділено уточненням нових вимог у процесі проведення стратегічної екологічної оцінки, введених прийнятими останнім часом підзаконними нормативними актами. Зокрема, мова йшла про Порядок здійснення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, затверджений постановою Уряду у грудні минулого року. Також учасників заходу ознайомили з Критеріями визначення наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, затвердженими відповідним наказом Міндовкілля у жовтні 2020 року. Зазначені документи вступили в дію у січні і є обов’язковими для виконання.

    Крім того, фахівці Департаменту екології та природних ресурсів ОДА розповіли про типові помилки у звітах про стратегічну екологічну оцінку та надали консультативно-методичну допомогу – як їх не допускати.

    До речі, на сьогодні в області процедура стратегічної екологічної оцінки проведена для Стратегії розвитку Чернігівської області до 2027 року та Плану її реалізації на 2021 2023 роки, Стратегії розвитку Ічнянської міської об’єднаної територіальної громади до 2029 року, програм економічного і соціального розвитку на 2021 рік: Чернігівської області, Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, міст Прилуки та Чернігів; також для Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки, Регіонального плану управління відходами Чернігівської області та 49 проєктів містобудівної документації. Наразі розпочаті процедури проведення СЕО ще до 18 проєктів документів державного планування.

     

     
     
     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система