Анонси


    Назад

    1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ

    Щорічно 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів (International Bird Day). Це інтернаціональне екологічне свято започатковане в США у 1894 році з метою привернення уваги громадськості до проблем охорони птахів та збереження їх видового різноманіття і чисельності.

    Українці здавна шанували птахів, чекали на їх приліт з далеких країв, оскільки вважали, що птахи на своїх крилах приносять весну. Поява пернатих знаменувала оновлення землі після довгої холодної зими.

    Птахи – працьовиті помічники людини у догляді за деревами, бо поїдають величезну кількість комах, зокрема тих, які можуть завдати непоправної шкоди деревам та сільськогосподарським посівам. Наприклад, одна синичка за день з’їдає стільки гусені, метеликів та жучків, скільки важить сама. Тому можна собі тільки уявити, яку кількість врожаю вона збереже від шкідників.

    Птахи не тільки важливий елемент природного ланцюга, а ще й окраса нашого життя. Вони звеселяють нас, рятують від смутку, зачаровують мелодійним співом, незвичайним оперенням та зовнішнім виглядом.

    З давніх часів в Україні у цей день було заведено пекти з тіста жайворонків, співати пісні-заклики, розвішувати шпаківні та інші будиночки для птахів.

    І саме за українською традицією, 1 квітня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» відбудеться акція з облаштування пташиних домівок.

    Комунальний заклад «РЛП «Ялівщина» запрошує всіх бажаючих взяти участь у розвішуванні на території парку шпаківень, синичників та дуплянок, в тому числі й виготовлених власноруч. Детальнішу інформацію дивитись за посиланням.

    Турбота про пернатих друзів – це справа не тільки екологів, адже птахи є невід’ємною і важливою частинкою нашого життя, нашої культури, більше того – нашого світогляду та світовідчуття. Давайте разом берегти і примножувати наших крилатих помічників, аби майбутні покоління змогли також насолоджуватися їх чарівним співом та красою у природних умовах рідного краю, а не тільки з фото і відео.

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система