Анонси


    Назад

    ПІВСОТНІ БУДИНОЧКІВ ДЛЯ ПТАХІВ РОЗВІСИЛИ В РЛП «ЯЛІВЩИНА» – АКЦІЯ ТРИВАЄ

    Шпаківні, синичники та дуплянки змайстрували викладачі, студенти і ліцеїсти навчальних закладів Чернігова. Так, Чернігівський професійний будівельний ліцей виготував 70 будиночків для птахів, ще 20 зробили на кафедрі технологій, машинобудування та деревообробки Національного Університету «Чернігівська Політехніка».

    Акція з розвішування пташиних домівок співпала у часі з поверненням птахів з вирію, аби більша кількість пернатих жителів РЛП «Ялівщина», що гніздяться в дуплах дерев, мала змогу оселитися в парку. Окрім тих, хто виготовляв будиночки для птахів, до цієї благородної і корисної справи долучилися учні ЗОШ № 5 м. Чернігів, представники Управління освіти Чернігівської міської ради і громадськості. Ініціатором заходу виступив комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». На жаль, через карантин не всі бажаючі змогли взяти участь в акції, однак ті, хто зміг – отримали подарунки від адміністрації парку.

    Загалом першого квітня на території парку розвісили півсотні штучних домівок, ще сорок – розмістять згодом. Тож КЗ «РЛП «Ялівщина» чекає на всіх бажаючих взяти участь у розвішуванні будиночків для птахів, але попередити про це необхідно завчасно за телефоном: 095 4257522, контактна особа – Парфентьєв Олександр Григорович, головний природознавець КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

    До слова, на сьогодні в Україні нараховується 416 видів птахів, регулярно гніздяться 265. До Червоної книги України занесено 90 видів птахів.

    На Чернігівщині мешкає 289 видів птахів, з яких достовірно гніздяться 188, а 45 видів є осілими, решта зустрічається під час весняного або осіннього перельотів.

    Як повідомлялося раніше, в РЛП «Ялівщина» цьогоріч взимку виявлено 21 вид птахів. Далі планується провести облік пернатих, які гніздяться на території на парку.

    КЗ «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система