Анонси


    Назад

    ПІВСОТНІ БУДИНОЧКІВ ДЛЯ ПТАХІВ РОЗВІСИЛИ В РЛП «ЯЛІВЩИНА» – АКЦІЯ ТРИВАЄ

    Шпаківні, синичники та дуплянки змайстрували викладачі, студенти і ліцеїсти навчальних закладів Чернігова. Так, Чернігівський професійний будівельний ліцей виготував 70 будиночків для птахів, ще 20 зробили на кафедрі технологій, машинобудування та деревообробки Національного Університету «Чернігівська Політехніка».

    Акція з розвішування пташиних домівок співпала у часі з поверненням птахів з вирію, аби більша кількість пернатих жителів РЛП «Ялівщина», що гніздяться в дуплах дерев, мала змогу оселитися в парку. Окрім тих, хто виготовляв будиночки для птахів, до цієї благородної і корисної справи долучилися учні ЗОШ № 5 м. Чернігів, представники Управління освіти Чернігівської міської ради і громадськості. Ініціатором заходу виступив комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». На жаль, через карантин не всі бажаючі змогли взяти участь в акції, однак ті, хто зміг – отримали подарунки від адміністрації парку.

    Загалом першого квітня на території парку розвісили півсотні штучних домівок, ще сорок – розмістять згодом. Тож КЗ «РЛП «Ялівщина» чекає на всіх бажаючих взяти участь у розвішуванні будиночків для птахів, але попередити про це необхідно завчасно за телефоном: 095 4257522, контактна особа – Парфентьєв Олександр Григорович, головний природознавець КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

    До слова, на сьогодні в Україні нараховується 416 видів птахів, регулярно гніздяться 265. До Червоної книги України занесено 90 видів птахів.

    На Чернігівщині мешкає 289 видів птахів, з яких достовірно гніздяться 188, а 45 видів є осілими, решта зустрічається під час весняного або осіннього перельотів.

    Як повідомлялося раніше, в РЛП «Ялівщина» цьогоріч взимку виявлено 21 вид птахів. Далі планується провести облік пернатих, які гніздяться на території на парку.

    КЗ «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система