Анонси


    Назад

    ЯКІ ІНІЦІАТИВИ Є ПРІОРИТЕТНИМИ ДЛЯ УКРАЇНИ У ВПРОВАДЖЕННІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО КУРСУ? ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ ВЖЕ ЗАРАЗ?

    Європейський зелений курс є дорожньою картою ЄС, у центрі якої – амбітний план переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Україна про свої наміри приєднатися до нього заявила ще від самого початку запуску ініціативи. Адже ця програма зеленого розвитку для нас важлива та враховує екологічні і кліматичні виклики сьогодення. 

    Аби порівняти стратегічні цілі й пріоритети політик України та ЄС у контексті Європейського зеленого курсу та запропонувати флагманські ініціативи, які Україна та ЄС спільно могли б реалізувати для досягнення мети курсу та пришвидшення зеленого переходу, Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» дослідив та порівняв можливості для розвитку України та Європи. Лінк на документ: https://bit.ly/2QxCaQH.

    У ньому аналіз, порівняння цільових індикаторів та цілі різних політик в Україні та ЄС по кожному компоненту Європейського зеленого курсу:

    • зміна клімату;
    • енергетика та енергоефективність;
    • зелене сільське господарство;
    • промислова політика;
    • транспорт;
    • нульове забруднення;
    • біорізноманіття;
    • фінансування зеленого переходу. 

    До обговорення дослідження долучилася заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук та прокоментувала наступне: «Дослідження допоможе у формуванні урядового бачення і плану дій Українського зеленого курсу, де крім інших “зелених” ініціатив будуть враховані розрахунки і плани НВВ2. Сьогодні Міндовкілля в активній фазі консультацій по проєкту НВВ2 з усіма стейкхолдерами. Це документ, який включає заходи з енергоефективності, модернізації промисловості, розвитку лісового, сільського господарст, запровадження ієрархії управління відходами. Його реалізація позитивно вплине на якість життя, стан довкілля та економічний розвиток країни». 

     

    За матеріалами вебсайту Міндовкілля України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система