Анонси


    Назад

    ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МІГРУЮЧИХ ПТАХІВ

    У другу суботу та неділю травня відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day). Історичною передумовою установи цього Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році. Всесвітній день мігруючих птахів був ініційований у 2006 році Угодою про збереження афро-азіатських мігруючих водно-болотних птахів у співпраці з Конвенцією про збереження мігруючих видів тварин як глобальна інформаційно-освітня кампанія, спрямована на створення сприятливих умов для мігруючих птахів та середовища їхнього проживання в усьому світі.

    Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту. Будь-яка участь сприятиме успіху ції кампанії: вивчення птахів у природних умовах, навчальні програми, лекції, екскурсії, художні виставки чи громадські події.

    Людська діяльність завдає значної загрози мігруючим птахам:

    - знищення місць зупинок, а саме гніздування та зимування, не дає птахам можливості харчуватися під час перельоту;

    - знищення заболочених територій для використання сільського господарства залишається найважливішою причиною зменшення чисельності водно-плавних птахів;

    - полювання уздовж маршрутів міграції в деяких випадках завдає дуже великих збитків популяціям птахів.

    Відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів — це глобальна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання та шляхах пересування. Численні заходи Дня, що проходять у різних куточках Землі, закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. Долучімось  до цього і ми!

    Більше інформації про цей день за посиланням.

     

     

    Департаменту екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система