Анонси


    Назад

    У ЯЛІВЩИНІ РОЗПОЧАТО ЕКОЛОГІЧНІ МЕТОДИ БОРОТЬБИ ЗІ ШКІДНИКАМИ

    Аби захистити зелені насадження Чернігова у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» впроваджено низку інтегрованих методів захисту лісу від стовбурових шкідників. Одним із них є метод використання феромонних пасток.

    Феромонні пастки — це міні-контейнери, які використовуються як засоби боротьби та обліку на карантинні види. У своїй роботі використовують біологічно активні речовини, які виділяють комахи для притягування до себе особин свого виду. Ці речовини називаються феромони. Їх наносять на клейку основу, яка тримає шкідників непорушно.

    Їх розвішують на деревах з метою визначення ефективності проведених захисних заходів, контролю кількісних та якісних показників популяцій шкідників і корисних комах, визначення тенденції санітарного стану насаджень, моніторингу популяції верхівкового короїда.

    У період з 5 по 7 травня у Ялівщині розвішано 30 пасток IBL-3 з феромонним диспенсером ACUMODOR. На даний час працівниками парку здійснюється періодична вибірка із феромонних пасток для своєчасного виявлення та моніторингу розвитку чисельності шкідливих організмів, що є важливим заходом у процесі спостереження за станом соснових насаджень на території РЛП «Ялівщина».

     

     
     
     
     

    За інформацією КЗ РЛП «Ялівщина»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система