Анонси


    Назад

    МІНДОВКІЛЛЯ ПОСТУПОВО РЕАЛІЗУЄ ЦІЛІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО КУРСУ

    Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук розповіла про кроки Міндовкілля на шляху реалізації цілей Європейського зеленого курсу та виконання рекомендацій Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС.

    Ірина Ставчук: Для реалізації цілей Європейського зеленого курсу та досягнення кліматичної нейтральності в Міндовкіллі розробили низку стратегічних документів та планів, які найближчим часом будуть винесені на розгляд Уряду:

    • Стратегія екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату до 2030 року

    Рамкова стратегія охоплює всі сфери, визначає вплив на них зміни клімату та запускає процеси і підходи для формування та реалізації заходів з адаптації до зміни клімату.

    Додатково триває дослідження Світового Банку «Оцінка впливу, можливостей та пріоритетів для України у зв’язку зі зміною клімату». Це дослідження охоплює всю Україну стосовно наслідків зміни клімату та основних гідрометеорологічних показників на 2030, 2050 та 2100 роки.

    Ця аналітика дозволить зрозуміти наслідки зміни клімату у коротко- та довгостроковій  перспективі. Також вона стане основою для більш детальних досліджень кліматичних змін та допоможе керуватися у цьому процесі науково-обґрунтованими сценаріями.

    • Другий національно визначений внесок

    Проведена велика робота – з грудня по березень проведені консультації результатів моделювання з низкою стейкхолдерів - міністерствами, бізнес асоціаціями, підприємствами та громадськістю. У результаті обговорень на початку квітня Міндовкілля опублікувало відповідний проєкт розпорядження для обговорення. Оновлена кліматична ціль передбачає цілий ряд трансформацій у ключових секторах економіки та загальну мету скорочення викидів на 65 % від рівня 1990 року до 2030 року.

    • Запровадження в Україні системи торгівлі квотами на викиди парникових газів

    Виконуючи Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Україна взяла на себе зобов’язання імплементувати положення Директиви 2003/87/ЄС про встановлення системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

    На цьому шляху ми вже зробили перший крок - запустили механізм моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів.

     

    За матеріалами Міністерства захисту довкілля
    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система