Анонси


    Назад

    В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛИ ТРЕНУВАННЯ З РАННЬОГО ВИЯВЛЕННЯ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЛІСОВИМ ПОЖЕЖАМ

    З початку року в українських лісах зафіксовано 98 пожеж на майже 52 гектарах. Для порівняння, торік станом на 14 травня відбулося 1392 пожежі на майже 44 000 гектарів.

    Основними причинами зменшення кількості пожеж є не тільки сприятливі погодні умови, але й особлива увага всіх органів влади до протипожежних заходів. 

    Виконання протипожежних заходів в лісах перебуває під постійним контролем Міндовкілля. На виконання рішення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у квітні двічі Міндовкілля спільно з ДСНС України, Державним агентством лісових ресурсів України, Державним агентством України з управління зоною відчуження, Державним агентством водних ресурсів України, Державною екологічною інспекцією України, представниками облдержадміністрацій та установ природно-заповідного фонду обговорили стан виконання протипожежних заходів та визначили координацію дій, аби максимально швидко локалізовувати та долати наслідки пожеж: https://bit.ly/3uS23te

    Наступним етапом є опрацювання спільної взаємодії пожежних підрозділів лісгоспів з різних регіонів України для оперативного гасіння великої лісової пожежі у разі її виникнення. Тому Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський доручив Держлісагентству провести відповідні протипожежні навчання.

    13 та 14 травня у Остерському лісгоспі стартували перші такі спільні тренування. На них 63 співробітники різних лісгоспів Чернігівської та Київської областей відпрацювали спільні заходи для попередження розгортання великої пожежі в лісах. Із техніки задіяні  – 7 пожежних авто, 9 модулів, 2 трактори. Найближчим часом такі спільні тренування пройдуть у всіх інших областях.

     

    За матеріалами Міністерства захисту довкілля
    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система