Анонси


    Назад

    ДЕРЖАВНІ ЛІСГОСПИ РОЗРОБЛЯТИМУТЬ МАТЕРІАЛИ ЛІСОВПОРЯДКУВАННЯ

    Основні аспекти проведення базового лісовпорядкування в державних лісогосподарських підприємствах області обговорили в режимі відеоконференції учасники наради, яка відбулася вчора, 19 травня.

    В обговоренні взяли участь фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Українського державного лісовпорядного виробничого об’єднання «Укрдержліспроект», Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, державної організації «Український лісовий селекційний центр», ДСЛП «Київлісозахист» та державних лісгоспів області.

    Лісовпорядкування – це один із важливих напрямків лісогосподарської діяльності, спрямований на ефективну організацію ведення лісового господарства, охорону, захист, раціональне використання лісового ресурсу, а також отримання необхідної інформацію про стан лісового фонду.

    На основі розроблених матеріалів лісовпорядкування лісокористувачі проводитимуть роботу протягом майбутніх десяти років. Матеріали лісовпорядкування ґрунтовно характеризують стан лісового фонду, результати ведення лісового господарства у минулому ревізійному періоді, перспективи на майбутнє. Ці документи також передбачають, де і як саме будуть проводитися більшість рубок, які ділянки потребують охорони та як така охорона має забезпечуватися тощо.

    Лісовпорядкування є обов’язковим для всіх лісів України та ведеться державними лісовпорядними організаціями за єдиною системою. Вказані матеріали мають містити якісну і кількісну характеристику кожної лісової ділянки, комплексну оцінку ведення лісового господарства, з урахуванням стану та перспектив економічного і соціального розвитку конкретного регіону.

    У свою чергу, проєкт організації та розвитку лісового господарства повинен передбачати екологічно обґрунтоване ведення лісового господарства і розроблятися відповідно до нормативно-правових актів, що регулюють організацію лісовпорядкування.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система