Анонси


    Назад

    ПРЕЗИДЕНТ ДАВ СТАРТ МАСШТАБНОМУ ЗАЛІСНЕННЮ УКРАЇНИ

    Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія» підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Документ з 2021 року започатковує на всеукраїнському рівні ініціативу масштабного заліснення України – «Зелена країна».

    Володимир Зеленський: «Україна розпочинає проєкт «Зелена Країна». Ми поставили перед собою амбітну, але я переконаний, досяжну мету: за найближчі 10 років плануємо збільшити площі лісів на 1 000 000 гектарів. У рамках цієї задачі за найближчі 3 роки ми посадимо 1 мільярд дерев».

    За словами Романа Абрамовського, ліс був і залишається нашим головним головним союзником у боротьбі з кліматичними змінами. Лише значно збільшивши площі заліснення, ми зможемо збільшити абсорбцію СО2. Тому Найближчі 10 років, я би назвав роками збереження та відтворення лісів в Україні»

    Півстоліття лісова галузь не зазнавала жодного реформування. За цей час Україна набула незалежності, у нас змінилося 6 Президентів та 9 скликань народних депутатів. Однак до цього моменту у жодного з них не доходили руки до реформування лісової галузі. 

    Президент України під час виступу акцентував на важливості ліквідації «сірого» ринку деревини, який існував десятки років. 

    “Український ліс, більше не повинен бути “темним лісом”. Саме тому ми запроваджуємо нові правила продажу деревини. Онлайн, прозоро, зрозуміло і головне без жодних корупційних ризиків - саме так має реалізуватися 100% необробленої деревини в Україні. Це вже принесло свої результати - лише за 1 квартал цього року плюс 1 мільярд доходів державних лісгоспів”, - зауважив Володимир Зеленський.

    Національна ініціатива «Зелена країна» передбачає:

    • збереження та відтворення лісів, у тому числі самосійних;
    • збільшення площі лісів;
    • стимулювання лісорозведення;
    • збереження та відновлення природних екосистем;удосконалення системи управління державними лісогосподарськими підприємствами;залучення школярів, студентів та громадські організації до лісорозведення, збереження та відновлення лісів.         

    За матеріалами Міністерства захисту довкілля
    та природних ресурсів України
      

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система