Анонси


    Назад

    ЗАПРОШУЄМО ОБГОВОРИТИ ПРОЄКТ ВОДНОЇ СТРАТЕГІЇ УКРАЇНИ

    Міндовкілля спільно з Командою офісу підтримки реформ міністерства підготували проєкт Стратегії розвитку водної політики України – Водну стратегію України.

    За прогнозами Організації економічного співробітництва та розвитку, до 2050 року попит на воду у світі зросте на 55 %. Неощадливе використання води, її забруднення загрожуватимуть продовольчій безпеці людства, здоров'ю екосистем та доступу до якісної питної води. Очікується, що у 2050 році 240 мільйонів людей залишаться без доступу до чистої води, а 1,4 мільярда – без доступу до базової санітарії.

    Україна запроваджує інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом та заходи для захисту і відновлення природних екосистем, таких як ліси, водно-болотні угіддя і річки. Адже вони мають важливе значення для пом’якшення дефіциту води.

    Водна стратегія:

    - формує модель водного сектора країни;

    - визначає пріоритети державної політики;

    - визначає шляхи розв’язання проблем із водними ресурсами – маловоддям, посухами, паводками.

    Розробка стратегії – завдання Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського та виконання Указу Президента України Володимира Зеленського: https://bit.ly/3wkeP4B

     Зауваження  та пропозицій надсилати до 12 липня 2021 року на поштову адресу Міндовкілля: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 та на  е-mail: [email protected][email protected]

    Просимо ознайомитись з проєктом стратегії

    За  додатковою інформацією  звертатися у відділ водної політики Департаменту сталого природокористування Міндовкілля за тел.: (044) 206-31-29.

    За матеріалами Міністерства захисту довкілля
    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система