Анонси


    Назад

    ВИЇЗНА НАРАДА ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТВАРИН

    Щороку 4 жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день тварин, засновником якого вважається німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерман.

    Метою цього свята є привернення уваги та сприяння обізнаності людей щодо представників фауни – гармонічної складової біорізноманіття, від якого залежить існування людства на планеті Земля.

    Так, 29 вересня представниками Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації проведена виїзна нарада в регіональному ландшафтному парку «Міжрічинський», де відбулася зустріч із керівництвом комунального закладу «РЛП «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради, службою охорони парку.

    Учасники наради оглянули транспортні засоби служби охорони, орендовану територію для їх паркування та обговорили проблемні питання, які виникають при патрулюванні території, співпрацю з місцевими жителями.

    Також відвідали мисливське господарство ТОВ СМП «Моровське», на території якого знаходиться вольєр з тваринами, де проводиться фотополювання.

    На території вольєру створено належні умови для життя і розмноження багатьох видів тварин і птахів, зокрема червонокнижних. Сьогодні тут вільно почуваються коні Пржевальського, європейські олені, лані та косулі, лосі, буйволи африканські, гірські козли, лами та велике сімейство шотландських корів і биків.

    Крім того, обговорили стан реалізації Указу Президента України № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та Програми Президента «Зелена країна». В ході обговорення керівництву закладу було наголошено щодо необхідності долучення до масштабної висадки дерев, яка проходитиме на території Чернігівщини з 1 жовтня по 31 листопада.

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система