Анонси


    Назад

    СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ УКРАЇНИ – У ВІДКРИТОМУ ДОСТУПІ

    У рамках інформаційно-аналітичної системи «СОТА» Головного ситуаційного центру України Апаратом Ради національної безпеки і оборони України створений новий аналітичний модуль «Система моніторингу користування надрами».

    Основою системи є ГІС-портал, де представлена інформація про спецдозволи на використання копалин, кінцевих бенефіціарних власників і засновників компаній, які є власниками спецдозволів, про умови видачі та історії змін статусів, території, де розташовані надра, видобуток за останній рік і за весь час дії дозволу, родовища корисних копалин, свердловини нафти та газу, нараховану рентну плату на спецдозвіл і сплату ренти в контексті власників дозволів і громад тощо.

    Відповідні інтегровані дані, надані Державною службою геології та надр України, Державною податковою службою України та Міністерством юстиції України, постійно оновлюються в автоматизованому режимі.

    Тепер кожен українець зможе ознайомитися з даними про власників ліцензій та дозволів, виданих у нашій країні, і про ділянки, де вони мають працювати, – на загальнодержавному рівні й у розрізі кожної громади.

    З метою координації дій та управління ризиками у сфері державної безпеки, покращення процесу обміну даними між державними органами влади, своєчасного контролю за користуванням корисними копалинами Апарат РНБО України рекомендує застосовувати вищезазначений модуль у поточній діяльності як центральним, так і місцевим органам влади, в тому числі територіальним громадам.

    Система доступна у відкритому доступі за посиланням.

     

    За інформацією Апарату Ради національної безпеки і оборони України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система