Анонси


    Назад

    ТЕПЕР ПРАЦІВНИКИ СЛУЖБИ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ ПЗФ СКЛАДАТИМУТЬ ПРОТОКОЛИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ЗА ЄДИНИМИ СТАНДАРТАМИ

    Починаючи з грудня в Україні діє Інструкція з оформлення працівниками служби державної охорони природно-заповідного фонду України матеріалів про адміністративні правопорушення. Мін'юст зареєстрував відповідний наказ Міндовкілля.

    Відтепер працівники держохорони ПЗФ при оформленні адміністративних правопорушень та притягненні порушників до відповідальності, керуватимуться єдиними та чіткими правилами. Види таких правопорушень передбачені частинами другою, четвертою і п’ятою статті 85, статтями 90, 91 Кодексу про адміністративні правопорушення. До них належать – недотримання правил полювання, рибальства, знищення чи пошкодження червонокнижних рослин та тварин, неправильні умови вирощування таких тварин і рослин у штучних умовах, здійснення на території ПЗФ забороненої діяльності, або будь-який інший негативний вплив на об'єкти природно-заповідного фонду тощо.

    До сьогодні в українському законодавстві не були визначені норми для складання таких протоколів. Тому працівники служби держохорони складали їх за власними формами. Через це постійно виникали труднощі з якісним оформленням документів та подальшим вирішення цих справ у судах. 

    Відтепер, аби притягнути порушника до відповідальності, працівник державної служби охорони за чітким алгоритмом складатиме протокол та після оформлення всіх документів направлятиме їх до суду для винесення відповідного рішення.

    Наказ Міндовкілля.pdf (113 Кб)

    Інструкція.pdf (136 Кб)

    Додаток 1.docx (25 Кб)

    Додаток 2.docx (21 Кб)

    Додаток 3.docx (20 Кб)

    Додаток 4.docx (15 Кб)

    Додаток 5.doc (32 Кб)

     

    За матеріалами Міністерства захисту довкілля
    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система