Анонси


    Назад

    «ГАРЯЧІ» ПИТАННЯ ПРО ЯЛІВЩИНУ

    Функціонування та розвиток РЛП «Ялівщина» — тема, яка викликає значний інтерес у громадськості. Втім, навіть уже вирішені питання та пройдені етапи формування парку досі провокують різночитання та суперечки. Для роз’яснення ситуації пропонуємо відповіді на найгарячіші запитання про Ялівщину.

    1. Як знайти межі регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» на Публічній кадастровій карті України?

    Відповідь: на Публічній кадастровій карті України праворуч угорі натискаємо на білий квадрат, де відображаються шари кадастру. Далі натискаємо на «Обмеження у використанні земель» і у м. Чернігові на території, де розташований РЛП «Ялівщина», з’явиться контур малинового кольору – це і є зареєстрована в Державному земельному кадастрі інформація про межі РЛП «Ялівщина» та встановлені обмеження.

     
     
    Шар на Публічній кадастровій карті України «Природно-заповідний фонд» дає можливість побачити інформацію про РЛП «Ялівщина» у такому вигляді:
     
     

    Увага: шар «Природно-заповідний фонд» не містить офіційних відомостей Державного земельного кадастру та має інформативний характер. Його створено в рамках інформаційної взаємодії з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

    Інформація у цей шар внесена на основі  проєкту створення РЛП «Ялівщина», що додавався до рішення обласної ради від 28 березня 2014 року «Про створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

    2. Хто є власником земель під парком площею 168,7 га?

    Відповідь: територіальна громада міста Чернігова.

    РЛП «Ялівщина» створений рішенням обласної ради за рахунок земель запасу комунальної власності Чернігівської міської ради на площі 168,7 га. З моменту створення (2014 рік) і до сьогодні (2022 рік), відповідно до чинного законодавства України, це є землі комунальної власності територіальної громади міста.

    3. Чи є затверджений проєкт землеустрою встановленням меж парку?

    Відповідь: так.

    «Проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» площею 168,7054 га розташованого в м. Чернігові в адміністративних межах Чернігівської міської ради» розроблений відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій».

     
     

    Згідно з положеннями цієї статті, такі проєкти розробляються з метою збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу.

    Рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

    Відомості про межі територій природно-заповідного фонду та обмеження вносяться до Державного земельного кадастру. Кадастровий номер не передбачено.

    4. Які ділянки не входять до регіонального ландшафтного парку «Ялівщина»?

    Відповідь: РЛП «Ялівщина» створений за рахунок земель запасу комунальної власності Чернігівської міської ради без їх вилучення. На момент створення до регіонального ландшафтного парку не увійшли: землі приватної власності; землі, які були надані в оренду; землі, надані в постійне користування.

    Перелік цих ділянок подано нижче (пункти 1-35):

     
     
     
     
     
     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система