Анонси


    Назад

    ЗАХОДИ ПРОВЕДЕНІ КЗ «РЛП «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» НА ВЕСНІ 2022 РОКУ

     

    З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення російських військ в Україну працівники Комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради (далі – Заклад), окрім виконання своїх посадових обов’язків, долучалися до заходів з територіальної оборони громад.

    8 чоловік перебували у територіальній обороні громад. Один працівник закладу до сьогодні перебуває у ЗСУ.

    Автомобілем Закладу протягом березня – квітня  доставлялися продукти харчування та інша гуманітарна допомога на території Козелецької громади та двічі - до міста Чернігова.

     

    Начальник відділу з охорони природно-заповідного фонду, інспектори охорони ПЗФ, спільно з працівниками лісових господарств з дотриманням заходів безпеки, неодноразово виїжджали на гасіння пожеж, спричинених повітряними обстрілами території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» (далі – Парк). Одночасно проводились бесіди з місцевими мешканцями про дотримання правил пожежної безпеки і правил поводження, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та вчасно повідомляти про них дирекцію Парку та ГУ ДСНС у Чернігівській області.

     

    З метою моніторингу безпеки шляхів загального користування керівництвом Закладу проводилися об’їзди території Парку.

    Протягом квітня 2022 року працівники Закладу долучалися до посадки дерев на території ДП «Чернігівський військовий лісгосп».

    Інспектори охорони ПЗФ постійно проводять роботу по виявленню несанкціонованих сміттєзвалищ на території Парку та проводять бесіди з мешканцями населених пунктів про дотримання пожежної безпеки та недопущення спалювання стерні, сміття і залишків рослинності на сільськогосподарських угіддях та присадибних ділянках.

    Закладом направлено листи головам територіальних громад про проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо недопущення спалювання залишків рослинності на присадибних ділянках.

    Працівниками Закладу взято участь у щорічній Всеукраїнській акції «За чисте довкілля» у прибиранні рекреаційних зон на території Парку від пластикового сміття та побутових відходів.

     

    Проведено консультації зі студенткою ІІ курсу НДУ імені Миколи Гоголя з підготовки курсової роботи по тематиці, що стосується території Парку (робота по аналізу стану популяцій представників Орхідних, що внесені до Червоної книги України).

    За результатами досліджень на території Парку підготовлені матеріали до участі у VІІІ Міжнародній заочній науково-практичній конференції «Актуальні питання біологічної науки», яка буде проведена при кафедрі біології НДУ імені Миколи Гоголя.

    Молодшим науковим співробітником Закладу проведена еколого-просвітницька робота з учнями 7 класу Ніжинської гімназії №6 під час вивчення теми «Вода» (розповідь про водні об’єкти Парку та їх значення для людини).

    З метою збереження популяції копитних тварин, спільно з мисливським господарством, організовано та проведено відстріл хижаків, а саме – вовка сірого.

    Під час моніторингу території Парку виявлено повернення до місць гніздування чорних лелек, білих лебедів та інших червонокнижних птахів.

     

     

    Головним бухгалтером вчасно здані всі квартальні звіти.

    Через заборону для населення на відвідування лісів та парків екскурсії по території Парку не проводились, але співробітники працюють над покращенням стану екологічних стежок та туристичних маршрутів Парку.

    Сподіваємося, що скоро регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» буде радо зустрічати відвідувачів.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система