Анонси


    Назад

    РОБОТА КЗ «РЛП «ЯЛІВЩИНА» У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС

    Війна внесла свої корективи в роботу Комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Але життя продовжується і працівниками парку повноцінно виконуються заходи, відповідно до плану роботи на 2022 рік.

    Після перевірки території парку ДСНС у Чернігівській області на наявність вибухонебезпечних предметів головним природознавцем, директором та інспектором з природно-заповідного фонду проводились регулярні обходи території парку та здійснено 8 профілактичних бесід щодо правил поводження на території парку, правил безпечного відпочинку на березі р. Стрижень та дотримання протипожежних заходів.

    27.05.2022 р. проведено акцію з прибирання екологічних стежок та прибережної смуги річки Стрижень. Хотілося б відмітити, що внаслідок бойових дій в місті, які унеможливлювали відвідування Ялівщини, та, сподіваємося, свідомого ставлення чернігівців до природи, то сміття було в рази менше ніж в попередні роки.

     

    Ось так на сьогодні виглядає територія парку, тож чекатимемо на свідомість відвідувачів, що такою прибраною вона буде завжди.

    На початку червня головним природознавцем закладу та інспектором з природно-заповідного фонду створено плаваючі споруди для болотяних черепах, які матимуть змогу безпечно відпочивати неподалік узбережжя річки Стрижень. Просимо відвідувачів не турбувати цих поважних тварин!

     

    Також продовжується робота щодо створення проекту організації території РЛП «Ялівщина». Наразі іде збір, аналіз літературних даних про історію парку, обробка даних про сучасний його стан, управління та діяльність. Розбір законодавчої бази створення РЛП «Ялівщина».

    Адміністрація парку продовжує свою роботу в захисті екосистеми, облаштуванні парку наскільки це можливо в сучасних умовах.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система