Анонси


    Назад

    РЕГІОНАЛЬНОМУ ЛАНДШАФТНОМУ ПАРКУ «МІЖРІЧИНСЬКИЙ» - 20 РОКІВ

    20 червня 2022 року регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» відзначає 20-річчя від дня заснування. У 2019 році  на базі існуючого створено комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради.

    Площа Парку складає 78753,95 га, він є другим за площею в Україні.

    Розташований  у південно-західній частині Чернігівської області – в міжріччі Дніпра і Десни.

    Територія регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський»   ділиться на 4 функціональні зони:  заповідна зона, зона регульованої рекреації,   зона стаціонарної рекреації, господарська зона, для яких встановлюються диференційовані режими щодо їх охорони, відтворення та використання згідно з їх призначенням.

    В межах території Парку знаходяться 17 територій природно-заповідного фонду (ПЗФ): 1 пам’ятка природи загальнодержавного значення, 11 заказників місцевого значення, 4 пам’ятки природи місцевого значення та 1 заповідне урочище.

    До характерних особливостей фауни Парку слід віднести порівняно велику кількість копитних: оленів, косуль, особливо лося, чисельність якого тут значно вища, ніж на прилеглих територіях.

    Ще однією особливістю є наявність на даній території великих хижих ссавців  — тут постійно мешкають: вовк, видра річкова, борсук, зустрічається рись європейська.

    До речі, рись є емблемою парку «Міжрічинський».

    Окрім тварин багатим і не менш цікавим є рослинний світ парку. Тут ви зможете побачити великі ділянки, вкриті оленячим та ісландським лишайниками, галявини вічнозеленого вересу, вікові дуби, вік деяких з них сягає понад п’ятсот років, а також болотяні ліси, де стовбури відмерлих дерев вкриті мохом та папоротями.

    До екзотів парку відноситься комахоїдна рослина - росичка.

    На території Парку 524 види природної флори, з яких  30 занесені до Червоної книги України, 2 - до Європейського Червоного списку.

    Природоохоронне значення Парку полягає у тому, що він є однією із складових територій Європейської екологічної мережі, розміщується на перетині Дніпровського та Поліського екокоридорів, сприяє збереженню та відтворенню біорізноманіття.

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система