Анонси


    Назад

    МІНДОВКІЛЛЯ РОЗПОЧИНАЄ СПІВПРАЦЮ З ЧЕСЬКИМИ КОЛЕГАМИ У ДОВКІЛЛЄВИХ ПРОЄКТАХ

    Про це у рамках неформальної зустрічі міністрів навколишнього середовища країн ЄС у Празі уклали відповідний Меморандум Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та Міністерка навколишнього середовища Чехії Анна Губачкова.

    «У рамках Меморандуму, який готувався майже 7 років, плануємо обмін екологічною інформацією та спільні проєкти у різних довкіллєвих сферах. Будемо співпрацювати не лише на міжвідомчому рівні, а й залучати приватні інвестиції. Це допоможе Україні застосовувати нові практики, технології та ініціативи», - зауважив Міністр Руслан Стрілець.

    Йдеться про співпрацю у сферах:

    • пом'якшення та адаптації до зміни клімату; 
    • захисту біорізноманіття;
    • розробки екологічно чистих технологій;
    • управління водними ресурсами;
    • поводження з відходами;
    • охорони повітря;
    • запобігання промисловому забрудненню тощо.

    У рамках зустрічі Міністр Руслан Стрілець з Міністеркою Анною Губачковою обговорив можливості сприяння Україні у процесі документування шкоди довкіллю.

    Також Міністр зустрівся із Міністеркою навколишнього середовища, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Німеччини Штеффі Лемке. 

    «До початку війни в Україні впроваджувалась низка проєктів за фінансової підтримки Уряду Німеччини і ми зацікавлені у продовженні їх реалізації попри бойові дії. Адже розуміємо – відновлення економіки нашої країни буде зеленим, а українському бізнесу потрібна підтримка для відбудови своїх потужностей та модернізації. І нам вже зараз варто готувати відповідне підґрунтя», - зазначив Руслан Стрілець.

     Тому для України важлива співпраця у рамках:

    • проєкту «Міжнародна кліматична ініціатива» (ІКІ), який підтримує впровадження в Україні Паризької угоди, Національно визначеного внеску, а також сприяє залученню інвестицій у сталий розвиток біоенергетики, сільського господарства та землекористування, сприяє підготовці та реалізації пілотних проєктів з адаптації до зміни клімату в регіоні Чорного моря. 
    • проєкту «Підтримка встановлення схеми торгівлі викидами парникових газів (СТВ) в Україні», бо Україні потрібен цей інструмент реалізації державної політики в сфері зміни клімату.
    • проєкту GIZ «Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ), одним з компонентів якого є  безпосередня допомога Німеччини нашому бізнесу в модернізації. А саме створення фінансових механізмів надання кредитів та грантової підтримки підприємствам для впровадження НДТМ. Ми б хотіли розширити цей компонент, зважаючи на те що наш бізнес дуже постраждав від війни.
    • проєкту KfW «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», який допомагає  8 національним паркам України. Наша амбітна мета - створити 10 національних парків європейського зразка. Це відкриє вікно можливості в тому числі для приватних німецьких інвесторів.

    Окремо говорили про реформу системи державного екологічного контролю в Україні. Для нашої країни цінний досвід Німеччини, щоб сформувати власне бачення та концепцію реформи.

    За інформацією Міністерства захисту довкілля

    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система