Анонси


    Назад

    ДО УВАГИ СУБ'ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

    Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», який набрав чинності 27.07.2022, передбачено ряд змін в алгоритмі взаємодії держави, бізнесу та громадськості у питаннях видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

    Відтепер суб’єкт господарювання протягом трьох робочих днів після опублікування в місцевих друкованих засобах масової інформації повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди має подати в електронній формі таке повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди для його подальшого публічного розміщення до Чернігівської обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування, на території яких розташовано об’єкт, джерело забруднення, та до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

    Також, відповідно до внесених змін, суб’єкт господарювання щороку подає до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації звіт про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин. Подання звіту та його розміщення на інтернет-ресурсі дозвільного органу здійснюються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    Законом  встановлено нові строки у видачі (відмові у видачі) дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме двадцять робочих днів з дня надходження заяви та документів, необхідних для його видачі.

    Крім того, до переліку документів, необхідних для отримання дозволу на викиди додаються відомості щодо наявності висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" підлягає оцінці впливу на довкілля.

    Звертаємо увагу! В оголошенні в місцевих друкованих засобах масової інформації  повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди має зазначатись адреса Чернігівської обласної державної адміністрації (14000,   м. Чернігів, вул. Шевченка, 7), до якої можуть надсилатися зауваження громадських організацій та окремих громадян. Повідомлення про наявність або відсутність зауважень громадськості щодо видачі суб’єкту господарювання дозволу на викиди надається Чернігівською обласною державною адміністрацією.

    За інформацією Департаменту екології та природних

    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система