Анонси


    Назад

    В ЯЛІВЩИНІ «ЗНИКАЮТЬ» ДЕРЕВА

    Неприємна подія сталася на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», який є об’єктом природно-заповідного фонду, в суботу 10 вересня. Троє невідомих чоловіків розпиляли великі сухі сосни за відсутності відповідних дозволів, чим спричинили шкоду природі та державі.

    Для з’ясування та фіксації обставин незаконної рубки керівництвом парку було викликано екіпаж патрульної поліції, який, відповідно оформив протокол огляду місця події. Матеріали справи направлено до Новозаводського відділу поліції для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

    Хочеться звернути увагу, що попереду зимовий період, який збільшує попит на тверде паливо серед всіх верств населення, які самовільно прагнуть заготовити дров на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» для опалення своїх будинків. Варто зазначити, що по факту незаконно добутої деревини у природо-заповідному фонду настає кримінальна відповідальність у відповідності до пункту 3, статті 246 Кримінального кодексу України: «Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах, - караються штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк».

    Також було повідомлено Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області та власника земель – Чернігівську міську раду.

     
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система