Анонси


    Назад

    ШВЕЦІЯ ГОТОВА НАДАТИ УКРАЇНІ ДОПОМОГУ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТІВ У СФЕРІ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ ВІДПОВІДНО ДО КРАЩИХ ПРАКТИК ЄС

    Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеції в Україні Тобіасом Тибергом питання співпраці у сфері управління відходами та хімічної безпеки.  Адже Швеція була та залишається надійним партнером України, який завжди висловлював готовність надати експертну та практичну допомогу для вирішення нашої проблематики. 

    Євгеній Федоренко розповів міжнародним партнерам про:

    • зрушення України у побудові якісно нової системи управління відходами. Наразі Міндовкілля активно працює над секторальними законопроєктами та урядовими рішеннями, які дозволять привести у дію всі принципи та норми нового рамкового закону “Про управління відходами”. А це щонайменше 30 нормативно-правових актів, які мають бути ухвалені. 
    • як Україна вирішуватиме питання із налагодженням системи сортування відходів. Міндовкілля працює над базовим законопроєктом про тару і упаковку - щоб, у тому числі, запровадити організацію розширеної відповідальності виробника за європейським зразком. А також над фінансовими інструментами стимулювання роздільного збору сміття. 
    • пілотні проєкти з будівництва сучасних сміттєпереробних заводів на Київщині, які дозволять вирішити проблематику регіону з відходами. За словами заступника Міністра, їх успішна реалізація стане прикладом для інших громад не стояти на місці, а також сигналом для інвесторів, що вкладати кошти у цей сектор в Україні доцільно. 
    • механізми подальшого залучення  та захисту інвестицій для розбудови відповідної інфраструктури в Україні.  

    Пан Тобіас Тиберг запевнив, що наміри Швеції у підтримці і допомозі Україні залишаються незмінними. Швеція має досить потужний досвід та готова надати експертну допомогу для реалізації проєктів відповідно до кращих практик ЄС у сфері поводження з відходами.

    “Також Міністр Руслан Стрілець поставив перед нами завдання вивчити практичний досвід Швеції у покроковому запровадженні розширеної відповідальності виробника, бо ми прагнемо в своїй країні створити одну з найкращих сучасних європейських моделей.  Для нас цікавий і досвід колег щодо реалізації вимог Директиви ЄС 2019 року (2019/904) про одноразовий пластик. Адже маємо завдання від Президента продовжувати рух європейським шляхом у боротьбі з пластиковою навалою”, - наголосив Євгеній Федоренко. 

    Заступник Міністра подякував Швеції та Надзвичайному і Повноважному Послу Тобіасу Тибергу за неоціненну підтримку нашої країни у такий складний історичний період. 

    “Впевнений, що Україна обов'язково здобуде перемогу у війні з рашистами, наведе лад на своїй території та стане повноправним членом Європейської родини - із сучасними підходами до управління відходами”, - відзначив Євгеній Федоренко.

    За інформацією Міністерства захисту довкілля

    та прниродних ресурсів України 

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система