Анонси


    Назад

    ЩОДО ВОДОГОСПОДАРСЬКОЇ ОБСТАНОВКИ ПРОТЯГОМ ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ

    Цьогоріч вересень місяць видався доволі прохолодним, рясним на опади та туманним, особливо друга та третя його декади.

    За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології середня місячна кількість опадів на території Чернігівської області склала 26-109 мм – це орієнтовно 50-150 % місячної норми.

    Саме достатня кількість опадів вкрай важлива для живлення, наповнення та покращення гідрологічного режиму річок в осінньо-зимовий період.

    Поверхневий стік від дощів значно вплинув на стан водогосподарської обстановки на водних об’єктах.

    На гідрологічних постах річок в порівнянні з серпнем місяцем спостерігалося підвищення рівнів води: на р. Дніпро біля с. Неданчичі – на 22 см, на р. Десна в м. Новгород-Сіверський – на 48 см, в м. Чернігів –на 15 см, на річці Сейм біля с. Мутин рівень води на 37 см, на річці Снов в м. Сновськ – на 36 см, на річці Удай в м. Прилуки – на 17 см.

    Водність малих річок теж дещо покращилась. Рівні води на таких малих річках як Бреч, Убідь, Білоус зросли в середньому на 5-10 см.

    Загалом аналіз водогосподарської обстановки свідчить про те, що наразі водність більшості річок зберігається меншою за середні багаторічні значення, при цьому рівні води на великих річках порівняно з аналогічним періодом минулого 2021 року в середньому вищі на 5-35 см.

    Слід зазначити, що це тільки початок осіннього та дощового сезону і у випадку сприятливих гідрометеорологічних умов і надалі можна сподіватися на покращення гідрологічної ситуації на річках регіону.

     
     
    За інформацією Деснянського басейного 
    управління водних ресурсів

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система