Анонси


    Назад

    НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ У ПЕРЕДНОВОРІЧНИЙ ПЕРІОД

    Нині під російською окупацією та бойовими діями перебуває близько 450 тис. га лісів України, пожежами знищено понад 13 тис. гектарів.  Сьогодні ліс є полем бою, прихистком для наших воїнів, сировиною для обігріву населення та являється важливим природнім, цінним  ресурсом навколишнього середовища.

    Кожного року, напередодні новорічних свят, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового року, Держекоінспекцією у Чернігівській області  посилюються відповідні  заходи та контроль за дотриманням вимог чинного законодавства. Тож, і в цьому році, з цією метою Екоінпекцією області проводиться роз’яснювальна робота з лісокористувачами, лісогосподарськими підприємствами, власниками ринків та хвойних розплідників, стосовно дотримання вимог чинного законодавства.

    Також для оперативного реагування в районах і містах області створені оперативні групи з державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівників ГУНП в Чернігівській області, лісової охорони, громадських організацій та засобів масової інформації для контролю та посилення відповідних заходів з метою недопущення незаконної заготівлі, перевезенні та реалізації новорічних ялинок.

    Нагадуємо, що за незаконну порубку і пошкодження дерев; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення передбачена адміністративна відповідальність від 510 гривень до 1020 гривень штрафу, згідно до ст. 65 КУпАП.

    Окрім того, у разі виявлення зазначених фактів, держінспекторами Екоінспекції області, відповідно до чинного законодавства обраховується шкода, заподіяна самовільною порубкою хвойних дерев, яка залежить від діаметра кожного незаконно зрубаного дерева.­

    За інформацією державної екологічної 

    інспекції у Чернігівській області

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система