Анонси


    Назад

    ВОДОГОСПОДАРСЬКА ОБСТАНОВКА В ЛИСТОПАДІ

    Осінній період поточного року підходить до завершення і всі природні процеси поступово переходять у зимовий режим. На річках спостерігається менш інтенсивне коливання рівнів води, що свідчить про початок підготовки до зимового періоду. Загалом, гідрометеорологічні умови, що склалися за час осіннього періоду сприяли покращенню водогосподарської обстановки на всіх водних об’єктах.

    Така позитивна динаміка пов’язана з інтенсивними опадами у вигляді дощу та снігу протягом всієї осені, що і сприяло зростанню рівнів води на річках, підвищенню рівня ґрунтових вод та подальшому наповненню водою водойм.

    Аналіз водогосподарської обстановки свідчить про те, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року гідрологічна ситуація на водних об’єктах значно краща в порівнянні з минулорічними.

    За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, станом на 30 листопада на р. Десна в межах міста Чернігів рівень води за місяць підвищився на 7 см, що на 107 см вище минулорічного. На р. Снов ситуація також покращилася – підвищення рівнів води в зазначений період складає 27 см, що на 35 см вище минулорічного. Рівні води на таких малих річках як Бреч, Убідь, Білоус зросли в середньому на 5-10 см і наразі вони виглядають не такими маловодними, як протягом 5 останніх років.

     Тож, можна констатувати, що завдяки такому наповненню водних об’єктів всі галузі економіки наразі функціонують без перебоїв та дефіциту водних ресурсів.

     
     
     
     
    За інформацією  Деснянського басейнового
    управління водних ресурсів

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система