Анонси


    Назад

    ЯК ДОПОМОГТИ ТВАРИНАМ ПЕРЕЖИТИ ЗИМУ?

    Важко жити диким тваринам узимку, особливо якщо зима дуже морозна й сніжна, а їжу засипало снігом. Тваринам у цей час потрібна допомога людини.

    Підгодівля диких тварин взимку відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів’я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового та сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

    Зимова підгодівля – це аж ніяк не приручення диких тварин, а допомога в найскрутніший період року.

    Особливо людської допомоги потребують великі звірі, яким потрібно багато корму.

    Щоб виснажена від голоду й холоду тварина не стала здобиччю хижаків і не забрела в пошуках їжі в населені пункти, працівники КЗ «РЛП «Міжрічинський» спільно з мисливськими господарствами, що проводять свою діяльність на території Закладу допомагають тваринам пережити важкий період: закладають сіно у годівниці, розвішують віники з гілок дерев, слідкують за тим, щоб завжди була сіль у солонках.

    Птахам не так страшний холод, як голод. Коли землю вкриває сніг, для птахів настає найважча пора.

    Чи подбали ви про годівниці для них?

    Кожен з нас може самостійно виготовити годівницю з цупкого пакета з-під соку або молока чи пластикової пляшки, вирізавши з протилежних боків отвори. А також подбати про те, щоб вона була наповнена «смаколиками» для пернатих: насінням соняшнику, льону, гарбузовим насінням, овсом чи крихтами білого хліба.

    Дикі тварини – це наше багатство і наш обов’язок зберегти його для майбутніх поколінь. А наша турбота обернеться прекрасними моментами спостереження за дикими мешканцями нашого краю.

     
     
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система