Анонси


    Назад

    УРЯД ВИЗНАЧИВ ПРОЦЕДУРУ, ЗА ЯКОЮ ПІДПРИЄМСТВА-ЗАБРУДНЮВАЧІ ЗВІТУВАТИМУТЬ ПРО ВИКОНАННЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ПО ЗНИЖЕННЮ ВИКИДІВ В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ

    Кабінет Міністрів України схвалив рішення, згідно з яким вже з наступного року підприємства-забруднювачі оприлюднюватимуть дані про викиди в атмосферне повітря та заходи, які вони здійснюють для їх поступового зменшення. Вся інформація публікуватиметься на екологічній платформі Міндовкілля «ЕкоСистема». Звітність підприємства подаватимуть щороку до 31 березня. 

    Так Міндовкілля поступово втілює у життя положення Закону України від 09.07.2022 №2393-х, який покликаний удосконалити регулювання викидів забруднюючих речовин підприємствами.

    Переваги такого рішення:

    • Уся інформація про те, наскільки підприємства-забруднювачі впливатимуть на стан повітря буде у вільному доступі на ЕкоСистемі;
    • Міндовкілля та громадськість зможуть відстежувати виконання підприємствами умов дозволів;
    • Підприємства дотримуватимуться умов дозволів;
    • Україна виконає вимоги Орхуської конвенції на вільний доступ громадян до екологічної інформації.

    «Забруднення повітря – це не тільки про шкоду довкіллю, а й про здоров'я кожного українця. Тому маємо робити все можливе для запобігання та зменшення викидів. Схвалена постанова – значний крок на цьому шляху. Тож продовжуємо наводити лад у сфері та дбати про екологічно безпечне майбутнє країни», - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

    За інформацією  Міністерства захисту довкілля 

    та природних ресурсів України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система