Анонси


    Назад

    ЦИФРОВІЗАЦІЯ МИСЛИВСЬКОЇ ГАЛУЗІ: ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ?

    На час воєнного стану полювання в Україні заборонено, але це не означає, що ми поставили на паузу розвиток мисливського господарства.

    Звичайно, в першу чергу, лісівники опікуються тваринами, розширюють та поліпшують умови їхнього існування. Єгері та лісівники регулярно розвозять корми у годівниці та на підгодівельні майданчики. Таким чином ми допомагаємо тваринам пережити «голодний» період та холод, зберегти сили для розмноження, росту молодняка, а також попередити довготривалі міграції у пошуках поживи. У лісових угіддях підгодівлю організовують для шляхетного та плямистого оленів, кабана, козулі, зайця. В польових угіддях підгодовують зайців, фазанів та куріпок.

    Також працюємо над цифровізацією послуг у сфері мисливства. В кінці 2022 року набрав чинності наказ Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України «Про затвердження порядку видачі посвідчень мисливця і щорічних контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання».

    Що передбачено?

    ✔️Тепер громадяни України зможуть отримати адмінпослуги в сфері мисливського господарства та полювання незалежно від їхнього місця реєстрації. Достатньо прийти туди, де вам зараз зручно.

    ✔️Складання іспитів буде супроводжуватися фото-, відеофіксацією. Максимальна прозорість. Також співпрацюємо з колегами з Міністерство внутрішніх справ. У планах — отримати для адаптації програмний продукт для проходження тестування, щоб отримати посвідчення мисливця. Мова йде про програму, яка використовується в сервісних центрах МВС під час складання іспитів водія на право керування транспортними засобами.

    До речі, громадськість може взяти участь у формуванні екзаменаційних питань до складання іспитів на отримання посвідчень мисливця. Проєкт можна знайти на сайті Держлісагентства.

    ✔️Зараз ми працюємо над створенням комплексної системи «Мисливець», яка об’єднає в собі всі регіональні бази. Тепер це буде зручна уніфікована платформа.

    Багато зроблено, але ще більше роботи попереду. Продовжуємо працювати. Мисливська галузь в Україні має величезний потенціал. Потрібно її розвивати.

    За інформацією  державного агентства

    лісових ресурсів України

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система