Анонси


    Назад

    ЗИМОВІ ГРИБИ В ЯЛІВЩИНІ

    Зимові гриби в Ялівщині

    Днями працівники парку та викладач НУ «Чернігівська політехніка», кафедри аграрних технологій та лісового господарства, кандидат економічних наук, доцент кафедри Кудряшова Катерина Миколаївна провели дослідження з виявлення нових та постійних місць зростання зимових видів грибів, які зростають на території парку. В процесі дослідження були відібрані зразки, за якими визначено 12 видів грибів.

    Деякі є їстівними і їх цікаво та легко збирати, - переконані в Регіональному ландшафтному парку.

    Які гриби можна збирати в холодну пору в Ялівщині:

    опеньок зимовий (Flammulina velutipes);

    іудине вухо (Auricularia auricula-judae).

    Опеньок зимовий (Flammulina velutipes) віддає перевагу м'якій деревині - вербі і тополі, але зростає і на ясені, в’язі, вільсі та грабі. Це чудовий їстівний гриб. Широко культивується в Японії, Індії, Китаї, Кореї, В’єтнамі та в Угорщині.

    Аурикулярія вухоподібна, також іудине вухо (Auricularia auricula-judae) – оселяється на мертвих або ослаблених гілках, стовбурах, пнях бузини. Гриб цінується на Далекому Сході і вирощуються штучно приблизно з 600 року н. е. Аурикулярія є обов'язковим інгредієнтом китайського супу "Чорний гриб". Страви з цього гриба у Китаї вважаються лікувальними. Можна вживати і в салатах та виготовляти смачні цукерки.

    Як зазначила викладач, плодові тіла цих грибів формуються з пізньої осені до весни. Так, чим тепліша зима - тим більше грибів буде рости в лісі. Адже снігу та невеликих морозів вони не бояться. Тому зимові прогулянки в ліс не лише приємні, а і корисні.

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система