Анонси


    Назад

    УРЯД НІМЕЧЧИНИ ЗБІЛЬШУЄ ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ ДЛЯ РОЗВИТКУ КЛІМАТИЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ЗАХИСТУ БІОРІЗНОМАНІТТЯ ТА ЗЕЛЕНОГО ВІДНОВЛЕННЯ

    44,5 млн євро - саме таким є загальний бюджет проєктів технічної допомоги, які реалізовуватимуться в Україні в межах Міжнародної кліматичної ініціативи. Це як нові проєкти, так і ті, що планувалося запустити до війни, або робота яких була тимчасово призупинена з початком бойових дій. Наразі їх діяльність переформатовано відповідно до нової реальності, в якій опинилася Україна.

    Про ці екстрені ініціативи та поглиблення співпраці говорили у Берліні під час двосторонньої зустрічі української делегації на чолі з заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександром Краснолуцьким із представниками Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини, Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, безпеки ядерних реакторів та захисту прав споживачів Німеччини, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ Ukraine) та Секретаріату ІКІ.

    Німецькі проєкти МТД, зокрема, охоплюватимуть питання підтримки України у виконанні Паризької угоди та адаптації до наслідків зміни клімату в Чорноморському регіоні, створення системи торгівлі квотами на викиди, впровадження найкращих доступних технологій та методів управління, формування політики низьких викидів, збереження старовікових лісів Карпат, підвищення спроможності України долати наслідки війни та інтегруватися до ЄС.

    Крім того, йшлося про долучення України до кліматичного клубу, який наразі формують країни Євросоюзу.

    Також Уряд Німеччини готовий допомогти Україні з будівництвом реабілітаційних центрів для тварин, що постраждали від війни, та створенням екодуків, на кшталт тих, що збудовані у Європі.

    Адже такі реабілітаційні центри та інфраструктура вже передбачені у плані післявоєнного відновлення України, який неодноразово презентували на найвищому міжнародному політичному рівні.

    Говорили про план відновлення та нагальні проблеми і цього разу у Берліні у рамках ІКІ Воркшопу: Підтримка зеленої відбудови України за підтримки німецько-української співпраці у сфері клімату та біорізноманіття.

    Олександр Краснолуцький: “Військові дії точаться і на природоохоронних територіях України. Війна впливає на унікальні види біорізноманіття. Тому питання побудови реабілітаційних центрів для тварин також є актуальним для нас. Адже розуміємо, що країна має дбати не лише про своїх громадян, а й піклуватися про збереження тваринного світу”.

    Українська делегація розповіла про шкоду, завдану українському довкіллю внаслідок війни та наявні ризики.

    У такий важкий час, як сьогодні, ми не зунили нашу роботу у жодній довкіллєвій політиці. Навпаки посилили її, в тому числі, і щодо реформування системи моніторингу довкілля. Нам важливо зібрати всю інформацію про наші екосистеми та їх зміни. Парламент України вже схвалив у першому читанні відповідний законопроєкт, який повністю реформує цю діяльність для того, щоб якісно відслідковувати стан всіх складових - біорізноманття, води, атмосферного повітря в Україні тощо”, - розповіла Директорка Департаменту запобігання промисловому забрудненню та кліматичної політики Міндовкілля Вікторія Киреєва.

    За словами заступника Міністра Олександра Краснолуцького, Україна прагне застосовувати найкращі практики, які є на сьогодні в Європі, для своєї відбудови та розвитку. І тому досвід Німеччини та інституційна допомога є вкрай важливими.

    Заступник Міністра подякував Уряду Німеччини за ту безпрецендентну підтримку, яка надається нашій країні вже сьогодні.

     
     
     
     
     

    За інформацією Міністерства захисту довкілля

    та природних ресурсів України 

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система