Анонси


    Назад

    ЗИМОВА ПОВІНЬ НА ДНІПРІ ТА ДЕСНІ СПАДАЄ

    На великих річках нашої області, за течією нижче Чернігова, продовжується спад рівнів води тало-дощового зимового паводку. Незабаром розпочнеться весняний, зокрема, коли температура повітря триматиметься стабільно вище нуля. Очікується це у березні-квітні.

    Синоптики прогнозують, що рівень води в Десні біля Чернігова цьогоріч сягне 620-660 сантиметрів над нулем поста, торік – 651 сантиметр.

    До слова, в обласному центрі за цього рівня очікується весняне затоплення міського пляжу «Золотий берег».

    Наразі вода в Десні тримається на позначці 512 сантиметрів – це вище за показники минулих років, але через м'яку зиму та малі снігові запаси майбутні паводки не будуть особливо потужними. Також на рівень води впливатимуть опади.

    На річках Снов та Сейм нині вже спостерігається розвиток весняної повені з добовими підвищеннями рівнів води на 4-8 сантиметрів.

    Варто зазначити, що у деяких низинних районах Чернігівщини можливе повторення лютневих паводків, як наслідок – порушення транспортного сполучення з прирічковими селами, розведення понтонних мостів, перелив окремих доріг місцевого значення та часткове підтоплення присадибних ділянок.

     

    За інформацією Чернігівського
    обласного центру з гідрометеорології

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система