Анонси


    Назад

    21 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

    21 березня, у день весняного рівнодення у Північній півкулі світова спільнота відзначає Міжнародний день лісів.

    Ініціювала це свято Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї ООН в 1971 році. Ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН.

    Наша планета являє собою єдиний організм, який вражає своїм неповторним різноманіттям, кожен його елемент дуже важливий і гармонійно наповнений життям. Лісами вкрита третина земної суші. Саме вони мають неоціненне екологічне, соціальне та економічне значення — беруть участь у формуванні клімату планети, забезпечують киснем, переробляють шкідливі викиди, зберігають водні ресурси, є середовищем існування безлічі рослин і тварин, забезпечують їжу і здорове середовище для людей, допомагають зберегти родючість ґрунтів і ландшафти.

    Чернігівщина – лісовий край, середня лісистість її території складає 20,9 %. Так, площа земель лісового фонду області – 740,2 тисяч гектарів, у тому числі вкриті лісом землі – 659,9 тисяч гектарів.

    Для збереження лісових ресурсів в області ведеться постійна робота з лісовідновлення, недопущення пожеж в екосистемах та протидії незаконним рубкам зелених насаджень.

    Тож у цей символічний день Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації вкотре нагадує про важливість лісових ресурсів та закликає громадян бережно й відповідально ставитися до них.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
     Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система