Анонси


    Назад

    ПРОДОВЖУЄМО ПОДОРОЖ ЗЕЛЕНИМИ СТЕЖКАМИ ЧЕРНІГІВЩИНИ

    Сьогодні пропонуємо насолодитися ще однією зеленою окрасою нашого краю – просторами Ічнянського національного природного парку (НПП).

    Тут кожен відвідувач парку обов’язково втамує туристичну спрагу відтуливши завісу його неймовірної природи.

    Десять тисяч гектарів незайманої Чернігівщини, де заслухаєшся пташиним співом і затамуєш подих, спостерігаючи за мешканцями лісопарку.

    Розкішні галявини польових квітів, барвисте різнотрав’я на луках, сосновий бір, дубник, березовий гай, колоритні болота, безліч годівниць для тварин – все це зустрінете, крокуючи тутешніми еколого-туристичними маршрутами.

    Ічнянський НПП – справжній музей природи. Унікальність парку полягає у великій кількості видового складу рослинного світу – більше 50 видів рідкісних та малопоширених видів флори України, з яких 15 – червонокнижні. До речі, на території парку зростають унікальні могутні дуби, яким вже понад 300 років.

    Цей природний ареал не менш цінний тваринним світом – під особливою охороною тут знаходяться біля 40 видів тварин, зокрема: борсук, лось, видра річкова, очеретянка прудка, жук-олень та багато інших.

    Особливого колориту парку надають унікальні водні куточки, збережені у природному стані, – тихі плеса численних ставків та озер, а ще прозорі річки, що зачаровують гостей Ічнянщини своєю неймовірною красою.

    Кажуть, що там, де починають свій біг річки, існує особлива позитивна енергетика. На території парку беруть початок дві річки – Удай та Іченька, що утворюють своєрідні водно-болотні ландшафти.

    За останні десятиліття парк перетворився зі звичайного лісостепу у місце сімейного відпочинку.

    Сюди приїжджають безліч туристів відволіктись від міської метушні та зануритися у красу унікальних природних ландшафтів. До речі, у більшості таких туристичних оаз кемпінги заборонені, але в цьому парку він дозволений та дають відвідувачам повну свободу для відпочинку.

    Найкраще для мандрівок вибрати весняно-літній період, адже в цей час природа змінюється просто на очах, майже щодня зацвітають все нові і нові рослини. Так, з початком весни туристи їдуть полюбуватися красою унікальних галявин первоцвітів. А далі розквітають неосяжні луки і різнокольоровими килимами бавлять очі відвідувачів. З початком літа ви будете насолоджуватися п’янким ароматом лучних трав, а коли настає час косовиці то щойно скошені трави взагалі мають особливо цілющий аромат.

    Знайте, що природа нічого не робить марно, такі місця як Ічнянський НПП – це є вічний зразок мистецтва, який ми маємо обов’язково зберегти для наступних поколінь.

    Тому Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА наголошує: під час відвідин і прогулянок заповідними територіями дотримуйтеся встановлених природоохоронним законодавством вимог і правил.

    Довідково: Ічнянський національний природний парк створений Указом Президента України у квітні 2004 року. Загальна площа парку становить 9665,8 га.

    Офіційний веб сайт: http://ichn-park.in.ua.

    Поштова адреса: 16700 Україна,Чернігівська обл., м. Ічня, вул. Лісова.

    Тел./факс: (04633) 2-51-75.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації,
    фото Ічнянський НПП 
     
     
     
     
     
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система