Анонси


    Назад

    ТРИВАЄ РОБОТА НАД ПРОЕКТОМ ЗОНУВАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

    Сьогодні нагальні питання функціонування та подальшого розвитку регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» розглянули учасники засідання науково-технічної ради комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

    Значна увага була приділена формуванню схеми парку. Крім того, мова йшла про можливість отримання комунальним закладом «РЛП «Ялівщина» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для збереження та використання парку, а також про механізми звільнення від земельного податку на цю ділянку в разі її отримання.

    До речі, у травні поточного року до складу НТР були включені представники Чернігівської міської ради, оскільки саме їй належать землі, на яких розташований РЛП.

    – Лише спільними зусиллями всіх сторін, дотичних до вирішення нагальних питань функціонування і розвитку Ялівщини, ми зможемо досягти позитивних результатів. Тому я дякую всім учасникам засідання за конструктивну, плідну і злагоджену роботу та запрошую до подальшого діалогу і тісної співпраці, – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    За підсумками обговорення, вирішено: членам НТР КЗ «РЛП «Ялівщина» надати комунальному закладу вичерпний перелік пропозицій до схеми зонування парку. Відповідні матеріали будуть направлені розробнику Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його території – ПАТ «Науково-виробничий комплекс «КУРС» для опрацювання.

    До слова, наступне засідання науково-технічної ради заплановано на початок червня поточного року. На заході розглядатиметься доопрацьований варіант зазначеного документу з урахуванням висловлених зауважень.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністраціїї

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система