Анонси


    Назад

    22 ТРАВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОРІЗНОМАНІТТЯ

    Щодня ми говоримо про збереження довкілля, природних комплексів, екосистем, рослинного і тваринного світу. Сьогодні особлива нагода – Міжнародний день біорізноманіття! Його проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2000 році на честь прийняття 22 травня 1992 року Конвенції про біорізноманіття.

    Головна мета екосвята – нагадати суспільству про необхідність термінових змін у споживацьких відносинах «людина – природа», аби зупинити безповоротне зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни. Адже, саме жива природа є основою життя на планеті та фундаментом гармонійного існування.

    Аби зберегти біологічну різноманітність, більшість зникаючих видів охороняється Червоною книгою України, а деякі – Міжнародними конвенціями. Найкращий спосіб захистити рідкісних тварин і рослин – зберегти середовище їхнього існування. Для цього на таких територіях створюють об’єкти природно-заповідного фонду.

    Так, на Чернігівщині в рамках збереження та охорони природних екосистем, унікальних природних ландшафтів та рідкісних видів біоти, функціонує 680 об’єктів та територій природно-заповідного фонду загальною площею 263,3 тис. га, або майже 8 % площі області.

    До речі, за кількістю заповідних об’єктів ми є лідерами в Україні. Робота в цьому напрямку Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з органами місцевого самоврядування й екоактивістами проводиться постійно.

     Долучитися до доброї справи зі збереження біорізноманіття рідного краю може кожен. Це зовсім не складно – не забруднювати довкілля, берегти природу, допомагати їй у відтворенні, дотримуватися вимог протипожежної безпеки і природоохоронного законодавства.

    Тож, давайте разом жити в стилі ЕКО!

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністраціїї

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система