Анонси


    Назад

    УВАГА! ВІДБУЛИСЯ ЗМІНИ У ПРОЦЕДУРІ ПРОВЕДЕННЯ СЕО

    З 29 травня розпочав функціонувати Єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки (СЕО) – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує створення, перегляд, збирання, внесення, накопичення, обробку, використання, розгляд, зберігання, захист, облік та надання інформації у вказаній сфері.

    Відтепер документи про СЕО необхідно подавати виключно через цей вебресурс. Аби мати змогу користуватися Єдиним реєстром, необхідно спочатку зареєструватися в ЕкоСистемі на сайті Міндовкілля за посиланням.

    Порядок ведення зазначеного вебсервісу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 02.05.2023 № 430.

    До відома, справи про стратегічну екологічну оцінку, розпочаті до 29 травня, розглядаються за процедурою, що діяла до цього – без подання документів до реєстру.

    Нагадаємо, що СЕО проводиться для регіональних та місцевих стратегій, програм, планів з їх реалізації, містобудівної документації під час їх розроблення і затвердження. Ця процедура дозволяє приймати збалансовані рішення для розвитку територій.

    До речі, 30-31 травня Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації проводитимуться навчання для представників органів місцевого самоврядування, де, зокрема, мова йтиме про здійснення СЕО документів державного планування.

    Довідково: Матеріали щодо проведення стратегічної екологічної оцінки розміщені на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА у рубриці «Стратегічна екологічна оцінка» за посиланням. Крім того, консультації з даних питань можна отримати за телефоном (0462) 65-37-07.

     

    Департамент екології та природних ресурсів 
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система