Анонси


    Назад

    ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЕФЕКТИВНОГО ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ОБГОВОРИЛИ В ПРИЛУЦЬКІЙ РДА

    Раціональне використання природних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства – тема наради, яка відбулася у Прилуцькій РДА сьогодні, 8 червня.

    Практичні поради і методичну допомогу щодо вирішення проблемних питань у сфері охорони та захисту довкілля надали керівникам громад Прилуцького району фахівці обласних профільних підрозділів і установ.

    • Основна мета нашого заходу – напрацювання практичних механізмів і спільних дій у вирішенні екологічних проблем Прилуччини, забезпечення раціонального природокористування у межах законодавчого поля, – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    Зокрема, мова йшла про збереження природно-заповідних територій, дотримання санітарних та екологічних норм на полігонах твердих побутових відходів, ліквідацію екологічних загроз, в тому числі безхазяйних, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.

    Серед розглянутих практичних питань – отримання дозвільних документів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а також на спеціальне водокористування.

    Про наслідки порушень вимог природоохоронного законодавства та відповідальність за їх допущення присутніх поінформував начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук.

    На дотриманні санітарних норм та вимог на об’єктах централізованого і децентралізованого водопостачання наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

    Значну увагу учасники заходу приділили порушенням вимог земельного законодавства, в тому числі при здійсненні господарської діяльності в межах прибережних захисних смуг водойм.

    Про деякі аспекти управління водними ресурсами розповіли заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Ольга Сластьон та завідувач Сектору у Чернігівській області Держводагентства Наталія Радченко.

    Варто зауважити, що захід відбувся в рамках діяльності штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області, створеного при Чернігівській ОДА.

     

     

    Департамент екології та природних ресурсів 
    Чернігівської облдержадміністрації

     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система